Birželio mėnesį į Lietuvą atvyksianti M. Lewinsky LOGIN 2018 konferencijoje kalbės apie tai, ką išgyvena žmogus, iš kurio tyčiojasi viso pasaulio interneto komentatoriai.

M. Lewisnky save vadina pirmąja tikra internetinių patyčių auka. Jos teigimu, istorija su Clintonu nebūtų buvusi tokia skandalinga, jei nebūtų pasklidusi internetu.

Tuomet ji sužinojo, kas yra tikroji žmonių neapykanta, buvo smerkiama už poelgius, o jos vardas tapo gėdos sinonimu.

„Buvau vadinama valkata, paleistuve, kekše, šliundra, skandalinga meiluže ir, žinoma, „ta moterimi“. Mane žinojo daugelis, bet iš tikrųjų pažinojo vos keletas žmonių. Buvo lengva pamiršti, kad „ta moteris“ yra daugialypė ir turi sielą“, – pažymėjo M. Lewinsky.

Nors skandalas su B. Clintonu ją pavertė pasauline įžymybe, M. Lewinsky ne kartą yra pasakiusi, jog labai gailisi savo poelgių. Negalėdama pakeisti praeities, moteris bando suteikti tam prasmę ir įkvėpti kitus.

„Nebūna nė dienos, kad neprisiminčiau savo klaidos, ir labai dėl jos gailiuosi, – sakė M. Lewinsky. – 1998 metais įsipainiojusi į neįtikėtiną romaną, buvau įtraukta į politinį, teisinį ir žiniasklaidos sūkurį, kokio anksčiau dar nebuvome matę“.

Savo 18 minučių trukmės kalboje, pavadinimu „Gėdos kaina“, ji paaiškino, kaip jautėsi, kai pateko į pirmo didžiulio skandalo, kurį paviešino ne tradiciniai žiniasklaidos šaltiniai, bet internetas, centrą. „Buvau „nulinė pacientė“, beveik akimirksniu viso pasaulio mastu praradusi asmeninę reputaciją“, – teigė ji.

„Viešos patyčios, kaip ir kruvinas sportas, turi liautis, – sakė ji. – Turime grįžti prie senų atjautos ir empatijos vertybių“.

Nors praėjo daugybė metų, dviejų dešimtmečių senumo įvykių šleifas moterį persekioja iki šiol: skaudūs įvykiai ne sykį priminti B. Clintono žmonai Hillary kandidatuojant į JAV prezidentus, Lewinsky pavardė linksniuojama politinių skandalų kontekste, ji atšaukiama iš konferencijų ir renginių, kuriuose dalyvauja Clintonai.

Visai neseniai M. Lewinsky pasidalijo įrašu „Twitteryje“: „Mielas pasauli, prašau nekviesk manęs į renginį (ypatingai apie socialinius pokyčius) ir tuomet, man priėmus kvietimą, jo neatšauk, nes Billas Clintonas nusprendė, kad jame dalyvaus ar priėmė kvietimą dalyvauti. Dabar 2018-ieji.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)