Stereotipų nebėra

Šiandien moterų nebereikia skatinti veikti versle, karjeroje, veikloje. JAV darbo departamento duomenimis, moterys sudaro beveik 47 proc. amerikiečių darbo jėgos, joms priklauso beveik 10 milijonų įmonių. O Lietuvos moterys jau daugiau nei 50 metų sėkmingai kuria savo verslus ir kopia karjeros laiptais.

Lina sako, kad stereotipai apie moters vaidmenį visuomenėje keičiasi. Jei praeityje moterys buvo lyg miegančios gražuolės, šiandien – jos veiklios ir nestokojančios idėjų.

„Kodėl miegančioji gražuolė? Ši pasaka tai stereotipų apie moteris iliustracija. Miegančioji gražuolė nieko nedaro, nes laukia savo riterio, kuris ją pabučiuos, ji pasyvi veikėja. O riteris, supraskime – lyderis, pasiryžęs padaryti viską. Viskas bus gerai, kai jis ją pabučiuos. Gražuolė nubus. Ši asociacija atskleidžia stereotipinį mąstymą, kad moterys dažnai nepasitiki savimi, pačios nesiima veiksmų, pokyčių, lyderio pozicijas perleidžia vyrui. Daug veiksnių daro įtaką miegančiosios gražuolės prototipui. Tačiau klausimas vienas – ar mes vis dar norime tokiomis būti?“, – klausia Lina.

Lina įsitikinusi, kad šiandien moterys gali kurti tokią ateitį, apie kokią svajoja. Ir išnaudoti visas geriausias savo savybes. Tereikia pradėti nuo mažų pokyčių. Paskutiniai pasauliniai tyrimai įrodo, kad visame pasaulyje moterys turi vis didesnę įtaką, jos kuria tokius pat sėkmingus verslus kaip ir vyrai. O naujųjų Europos sąjungos narių kontekste moterų vadovių – lietuvių yra daugiausiai.

Vyrų ir moterų vaidmenys kinta

„Visi žinome, kad moteris, siekdama karjeros susiduria su kiek kitokia situacija nei vyras. Moteris rūpinasi ne tik savo tobulėjimu, bet ir namais, šeimos gerove. Vyrai šioje situacijoje jaučiasi kiek kitaip – būdami darbe jie ir susitelkia tik ties darbo užduotimis. Moteriai, norinčiai suderinti namų darbus ir verslą, reikia įdėti daugiau pastangų ir paskirstyti savo dėmesį ir energiją. Ir ji tai tikrai sugeba, nes tai yra jos genuose“, – įsitikinusi Lina.

Pašnekovė primena „miegančiosios gražuolės“ sindromą. Kartais mums pačioms taip norisi pasijusti gležnomis, silpnomis. Tokiomis, už kurias reikia priimti sprendimus ir atsakomybę. Tačiau, jei moteris aiškiai suvoks, koks potencialas joje, taps laiminga, darydama tai, apie ką svajojo, o „miegančiosios gražuolės“ vaidmuo taps labiau pramoga nei kasdienybe, rašoma pranešime spaudai.

„Mes kasdien matome skirstymus: vyras verslininkas – gerai, moteris namų šeimininkė – blogai, ir panašius vertinimus. Svarbu atsirinkti, kam tokie mitai yra patogūs, kur jie veda? Tiek moteris, tiek vyras, visų pirma, turi būti stipri asmenybė. Mano nuomone, įmonėje, versle, komandoje – svarbios ir vyriška, ir moteriška energijos. Jos papildo viena kitą. Moteriška energija tai kūryba, emocijos, išklausymas, empatija, grįžtamasis ryšys, įkvėpimas, padrąsinimas, prasmė. Todėl svarbi šių abiejų energijų sinergija ir jų sąmoningas naudojimas. Ir tiek vyrai, tiek moterys gali tapti puikiais lyderiais“, – pabrėžia Lina.

Moterų vadovių privalumas – emocinis intelektas

Pašnekovės nuomone, svarbus aspektas yra tai, kad įmonėje, versle, komandoje – svarbios tiek vyriška, tiek moteriška energijos. Jos papildo viena kitą. Vyriška energija tai sprendimų priėmimas, tikslų užsibrėžimas ir vykdymas, struktūrizavimas, veiksmas. Moteriška energija tai kūryba, emocijos, išklausymas, empatija, grįžtamasis ryšys, įkvėpimas, padrąsinimas, prasmė.

Todėl reikšmingas dalykas yra bendradarbiavimas. Ir tiek vyrai, tiek moterys gali tapti puikiais lyderiais. Tačiau Lina pastebi, kad ateityje itin svarbiu dalyku taps emocinis intelektas. Ji įsitikinusi, kad emocinis intelektas jau dabar užkariauja pagrindines ateities profesijų pozicijas. Robotai nepakeis mokytojų, gydytojų, tų, kurie dirba ne mechaniškai, o su žmogaus emocijomis. Svarbiausiomis taps emocinės kompetencijos.

Tiesa, emocijas reikia valdyti, todėl moterims vadovėms verta savyje paieškoti ir vyriškos energijos. Tai užtikrins balansą. Kuo sąmoningiau žiūrėsime į procesą ir numatysime, ko reikia situacijai suvaldyti – moteriškos, ar vyriškos energijos, tuo sėkmingiau mums seksis vadovauti, bendrauti su komanda, spręsti kasdienes problemas, susitelkti.

Sėkmingą vadovavimą nulems pokyčių vykdymas

„Man yra tekę vadovauti trims verslams, esantiems skirtingose pasaulio šalyse. Vadovavau skirtingo dydžio komandoms. Tačiau niekada nepagalvodavau, kad manęs gali neišklausyti, nes esu moteris vadovė. Man moteris yra upė, kuri tampa tai kriokliu, tai upeliu, bet vis tiek pasiekia savo jūrą. Ši alegorija man leidžia nebijoti ieškoti, eksperimentuoti, pradėti pokyčius tiek savyje, tiek komandoje. Apie tai ir kalbėsime pokyčių konferencijoje: „Pokyčių evoliucija: keiskis arba mirk“. Kaip stereotipus paversti pokyčiais, nuo ko pradėti, ir kaip į tai įtraukti komandą“, – pasakoja Lina.

Pašnekovės nuomone, kuo didesnė nuomonių, energijų įvairovė komandoje, tuo efektyvesni sprendimai priimami. Lina linki moterims mesti į šoną mitus, prietarus ir atgyvenas, atrasti save iš naujo. Tokią, kokia sau patinkate. Ir nebijoti tobulėti, nes tai ir yra pirmasis pokytis, padėsiantis pamatus sėkmingam vadovavimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)