Riešutai

Odos ląstelių regeneracijai ir efektyviam jų maitinimui reikalingas vitaminas E ir kofermentas, o šių mikroelementų gausu riešutuose. Būtent dėl šios priežasties riešutus galima vadinti amžinos jaunystės produktu. Tačiau būtina nepamiršti, kad šis produktas yra pakankamai kaloringas. Teigiamai efektui pasiekti pakanka 50 gramų migdolų, anakardžių, lazdyno ir graikinių riešutų mišinio. Tokia porcijai paprastai leistina tris kartus per savaitę.

Aliejus ir žuvis

Jeigu norite kaip galima ilgiau nesinervinti dėl raukšlių ant veido, įtraukite į savo racioną organizmui būtiniausias polinesočiąsias riebalų rūgštis, tarp kurių yra ir omega-3 bei omega-6. Kartą per savaitę reiktų valgyti tokią žuvį kaip skumbrė, lašiša, tunas ar menkė. Be to, ne mažiau svarbūs žmogui ir augalinės kilmės produktai. Ypač reikėtų atkreipti dėmesį į špinatus ir moliūgų sėklas. Kalbant apie aliejus, odą geriausiai veikia linų sėmenų ir migdolų aliejai.

Citrusiniai vaisiai ir žalumynai

Už odos stangrumą ir elastingumą atsakingas kolagenas, kurį gamina ląstelės. Jaunystėje šis baltymas atsinaujina pakankamai lengvai. Bėgant metams paprastai kolageno atsinaujinimo procesas pastebimai sulėtėja, dėl ko oda tampa glebi ir pradeda formuotis raukšlės. Jeigu norite stimuliuoti kolageno gamybą, būtinai valgykite daugiau produktų, turinčių vitamino C. Pakankamą jo kiekį galima rasti citrusiniuose vaisiuose ir kiviuose. Be to, vitamino C gausu raudonoje paprikoje, erškėtuogėse, juoduosiuose serbentuose ir petražolėse.

Daržovės

Jeigu norite gražios ir sveikos veido spalvos, valgykite daugiau daržovių ir vaisių, kurie yra oranžinės ar raudonos spalvos. Pavyzdžiui, tai gali būti pomidorai, paprikos, taipogi nevertėtų pamiršti kiekvienam prieinamų moliūgų ir morkų, taip pat abrikosų. Būtent šiuose produktuose yra nemažai beta-karotino, veiksmingai padedančio odos ląstelėms atsinaujinti, taip pat dalyvaujančio vitamino A gamyboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)