Ir nors rasti tobulai tinkančią formulę yra pusė darbo, ją atradus ne mažiau svarbu užtikrinti, kad kreminė pudra pasislėptų veido odoje. Trys paklausūs makiažo specialistai sutiko pasidalinti savo paslaptimis, kaip užtepti kreminę pudrą taip, kad ji taptų tarsi antra oda.

Paruoškite veidą

Švari ir sudrėkinta oda yra savaime suprantamas dalykas, tačiau jeigu norite išties sustiprinti jos švytėjimą, pradėkite nuo drėkinamosios kaukės, o po jos palepinkite veidą limfiniu veido masažu. Kai makiažo meistrė Nina Park dirba su savo klientėmis, tokiomis kaip Zoe Kravitz ar Bella Hadid, savo darbą ji pradeda nuo lakštinės kaukės, tinkančios konkrečiai klientės odos tipui, ir praturtintos tokiais ingredientas kaip rožės odos riebumui įveikti, alavijas sausumui sumažinti ar žalioji arbata uždegiminiams procesams numalšinti. Po kaukės drėkinamosios medžiagos švelniai įmasažuojamos į odą, kas pagerina kraujotaką ir sumažina pabrinkimą.

„Tai paskatina natūralų veido odos paraudimą, dėl ko jūsų veidas atrodo žvaliau“, – įspėja makiažo meistrė Kira Nasrat, pasirūpinanti Jessicos Albos veido grožiu.

Naudokite makiažo pagrindą, kai jis yra būtinas

Naudoti makiažo pagrindą ar nenaudoti? Šis klausimas neduoda ramybės tiek mėgėjams, tiek profesionalams. Nors Violette paprastai papildomo makiažo pagrindo atsisako, siekdama naudoti kaip įmanoma mažiau šio produkto, tačiau teisingai užteptas jis gali prailginti makiažo grožį.

„Aš naudoju neblizgantį pagrindą tokiems taškams kaip kakta, plaukų linija, nosies šonai, aplink burną, o paskui blizgesnį skruostikauliams“, – aiškina N. Park ir priduria, kad visuomet makiažo pagrindą uždeda pirštų galiukais.

Tepkite iš centro į šonus

„Pradėkite nuo veido centro, tada skruostai“, – dėsto Violette ir priduria, kad kita esminė veido dalis yra aplink burną, linkusi į geltonus pustonius ir šešėlius. Kad kreminė pudra atrodytų kaip įmanoma natūraliau, makiažo specialistė dažnai praleidžia nosies tiltelį – ir nepaslepia strazdanų toms, kurios jas turi – bei nosies šnervių kampučius, kad pigmentas nepriliptų prie sausų plotelių.

Ne pieškite, o įtapšnokite

Nepriklausomai nuo to, kuo tepate kreminę pudrą – specialiu šepetėliu, makiažo kempinėle ar pirštais – turite ją į odą įtapšnoti, o ne „išpiešti“ ja veidą. Taip ja veidą padengsite tolygiai ir išvengsite dryžių.

Švytėjimo suteikite toms vietoms, ant kurių krenta saulė

Tose veido vietose, ant kurių pirmiausia krenta saulės spinduliai, naudokite švytėjimą suteikiančią pudrą. Tai skruostai, smilkiniai, ir Kupidono lankas (vieta tarp nosies apačios ir viršutinės lūpos). „Nesu birios švytėjimą suteikiančios pudros gerbėja, nes man tai atrodo šiek tiek dirbtinai, – teigia Violette. – Kreminio balzamo tekstūra suteiks įspūdį, tarsi nesitepėte jokių produktų.“

Nusausinkite, paskui sutvirtinkite

Pirmiausia sugerkite veido sugeriamuoju popieriumi riebalų perteklių. Tada pasirinkite labai lengvą permatomą pudrą kreminei pudrai sutvirtinti ir nepageidaujamam blizgesiui išvengti. „Naudokite šepetėlį jai labai švelniai uždėti ir tai tik tose vietose, kurios labiausiai žvilga“, – pataria K. Nasrat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)