Šiais laikais materialus turtas nėra toks paveikus kaip anksčiau. Veiksmingiausias ir ilgiausiai trunkantis būdas padaryti gerą įspūdį kitiems – užmegztas prasmingas dialogas su pašnekovais.

Pagalvokite akimirką ir sudarykite sąrašą žmonių, kurie jums praeityje paliko didelį įspūdį. Neabejojame, kad dažniausiai šiame sąraše nebus žmonių su įspūdinga materialine gerove, tačiau bus tie, kurie išsiskiria savo sumanumu, protu ar net linksmumu, ypač jiems dalyvaujant pokalbyje.

Taigi, nesvarbu, norite palikti įspūdį apklausos atlikėjui, kad gautumėte darbą, ar bosui, kad jums pakeltų atlyginimą, o gal tiesiog labiau susidraugauti, štai keturi patarimai, kurie padės tai padaryti.

1. Išlikite ištikimi savo įsitikinimams

Faktas, kad niekas visą laiką negali būti teisus. Galime klysti dėl kokių nors faktų, įsitikinimų ar vertinimų. Tačiau jeigu visada savimi abejosite ir drovėsitės pastovėti už savo įsitikinimus, negalėsite kitiems palikti gero įspūdžio.

Nėra nieko įspūdingesnio už žmogų, kuris drąsiai išsako savo įsitikinimus, pagrįstus racionaliais argumentais. Žmonės, turintys savo nuomonę įvairiais klausimais, yra labiau gerbiami kitų už tuos, kurie abejoja savo samprotavimais ir gabumais. Taigi, norint palikti įspūdį kitiems, turite kalbėti užtikrintai, tačiau be jokios arogancijos.

2. Suteikite laisvę komplimentams

Savipagalbos ekspertas Dale’as Carnegie savo knygoje „Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms“ („How to Win Friends and Influence People“) teigė, kad beveik kiekvienas mūsų trokšta pripažinimo ir pagyrimo. Tai įgimtas jausmas, kuris būdingas bemaž kiekvienam. Užtarnauto komplimento pasakymas suteiks žmogui galimybę pasidžiaugti savimi. Nesvarbu, jums patinka batai ar auskarai, turite nesidrovėti išsakyti teigiamas savo mintis. Tačiau nepersistenkite ir neužverskite žmogaus pagyrimais. Paprastas ir sąžiningas komplimentas leis kitam žmogui padaryti teigiamą įspūdį.

3. Žiūrėkite kitam žmogui į akis

Puiki mintis pokalbio metu žiūrėti pašnekovui į akis – taip išauga tikimybė, kad jūs užmegsite ryšį asmeniniame lygmenyje.

Kitam žmogui galite atrodyti šaltas, jeigu bendraudamas su juo vengsite akių kontakto. Sakoma, kad akys yra langas į žmogaus širdį. Taigi, jeigu norite palikti įspūdį kitam žmogui, įsitikinkite, kad pokalbio metu pašnekovui žiūrite tiesiai į akis.

4. Šypsokitės!

Žmonės, kurie pokalbio metu nesišypso, laikomi nepatikimais. Bent jau taip sako Niujorko universiteto psichologijos podoktorantūros tyrėjas Peteris Mede-Siedlecki. Kai jūs šypsotės kalbėdami, turite daugiau šansų paveikti kitą žmogų. Tačiau venkite persistengti, ypač jeigu sėdite priešais priešingos lyties pašnekovą, nes tai gali atrodyti flirtuojančiai, pretenzingai ir neprofesionaliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)