– Pauliau, ar esate praktikoje turėjęs tokių atvejų, kai klientas turi atsikratyti 20, 30 ar netgi 40 kg? Ar svoriui nukritus nevargina odos perteklius?

– Esu susidūręs su ne vienu atveju, kai klientas nori atsikratyti 30-ties ar daugiau kilogramų. Šiuo atveju labai svarbūs psichologiniai aspektai. Žmogus, turintis didelį antsvorį ir pagaliau suėmęs save į rankas, visų prima susiduria su pakankamai greitu svorio kritimu, kas labai džiugina. Pirmąsias porą savaičių atsikratoma po 2-3 kg per savaitę, tad visuomet akcentuoju, kad tokio kritimo vėliau nebus, bet tai dar nereiškia, kad formos stovi vietoje, todėl nereikia nuleisti rankų ar išsigąsti nematant didesnių pokyčių. Labai svarbu tęsti tai, ką pradėjote ir per tris mėnesius, sveikai ir sočiai maitinantis galite atsikratyti net iki 20 kilogramų.

Taip pat labai svarbu, jog metant svorį kartu spėtų trauktis ir oda, todėl nerekomenduoju imtis drastiškų dietų, kurios padės per mėnesį atsikratyti 15 kilogramų, bet jus vargins nukarusi oda, prasta nuotaika bei savijauta, ar griebtis didelių svorių sporto salėje, kurie gali sukelti fizines traumas.

– Kaip tikslingai siekti rezultatų turint tokį svorį? Esant dideliam svoriui, sportuojant padidėja ir traumų rizika, kaip to išvengti?

– Turintiems didelį antsvorį traumų tikimybė yra gerokai didesnė, tad pirmas patarimas būtų – apšilimui nesirinkti bėgimo. Bėgant apkraunami kelių sąnariai, o turint antsvorio apkrova yra kur kas didesnė, tai padidina traumų riziką, tad spartus ėjimas bus kur kas geresnis pasirinkimas. Norėdami pradėti kūno formas dailinti sporto salėje, skirkite dėmesį visam kūnui, kiekvienai raumenų grupei atlikdami po vieną pratimą, taip nenuvarginsite raumens bei sudeginsite daugiausiai kalorijų. Tačiau labai svarbu, jog norėdami pradėti dirbti su treniruokliais ar savo kūno svoriu, prieš tai pasikonsultuotumėte su kvalifikuotu treneriu, kuris supažindins su pratimų atlikimo technika bei salės inventoriumi.

– Kaip rekomenduotumėte savarankiškai pradėti sveikiau maitintis ir įtraukti sportą į savo gyvenimą?

– Pamirškite visas 1500kcal ar mažesnio kaloražo dietas, kurios nėra tinkamos jeigu sveriate 100 kilogramų ar daugiau. Tiesiog pradėkite nuo periodiško maitinimosi, pavyzdžiui, valgykite kas 3 valandas, nuolat neužkandžiaudami. Periodiškumas pagreitina medžiagų apykaitą, nuo to stipriai pagerėja mūsų energijos kiekis, bendra savijauta bei skaičiai svarstyklių stulpelyje. Įveskite į savo racioną natūralų maistą, tokį, kaip orkaitėje kepta vištiena, lašiša ar kita žuvis, pagardinta prieskoniais, patiekiama su ryžiais bei šviežių daržovių salotomis. Jeigu norisi „nesveiko maisto“, prie kurio organizmas buvo pratęs, juo pasilepinkite kartą per savaitę, taip numalšinsite norą, stipriai nepakenkdami bendram rezultato siekimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)