Ne kartą minėjau, jog man svarbiausia jaustis gerai. Kilogramai ir centimetrai į šią sąvoką neįeina. Taip, man, kaip ir kiekvienai moteriai norisi patikti sau, tačiau stengiuosi savo mąstymo neapkrauti svarstyklėmis ir matavimais. Juk mes esam kur kas daugiau nei keli centimetrai šen bei ten!

Mano mitybos taisyklė gana paprasta: angliavandeniai pirmojoje dienos pusėje, baltymai antrojoje. Tas pats ir su nuodėmingu maistu, jei nori torto valgyk jį pusryčiams.

Bet šiandien ne apie saldžias nuodėmes, o apie vakarienę. Visos tos kalbos apie nevalgymą nuo šešių nėra iš piršto laužtos. Vakare prikimštas skrandis neleidžia gerai išsimiegoti, kenčia jūsų miego kokybė. Jei vartojate produktus, kuriuose gausu cukraus ar krakmolo ne tik sunkiau užmigsite, bet ir sudarysite visas sąlygas kauptis riebalams.

Iš tiesų organizmui naudinga šiek tiek pabadauti, tiksliau – jūsų organizmui yra sveika nebūti apkrautam nuolatinio virškinimo ir gultis į lovą tuščiu skrandžiu yra ne tik gražesnės talijos, bet ir geresnės sveikatos priežastis. Kuomet mūsų ląstelės nustoja skaidyti maistines medžiagas, jos imasi sanitarinio darbo ir išvalo mūsų kūnus nuo prisikaupusių kenksmingų medžiagų.

Toks protarpinis badavimas yra rekomenduojamas daugelio mitybos ekspertų, kaip vienas iš sveikiausių maitinimosi ritmų. Galite valgyti 8 valandą ir nevalgyti likusias 16 valandų, arba pasirinkti nuosaikesnį 10 ir 14 valandų ritmą. Laikantis tokio mitybos plano nėra svarbu, kad nevalgytumėte būtinai nuo 18val., kur kas svarbiau sveikas ir jums priimtinas ritmas bei galimybė kūnui pailsėti nuo nuolatinio bombardavimo maistu.

Aš asmeniškai, stengiuosi bent tris valandas iki miego nieko nevalgyti. Išgeriu stiklinę vandens su citrina ir leidžiu organizmui nurimti nuo maistinių medžiagų. Taip jaučiuosi žymiai žvalesnė ryte. Paskutinis mano paros patiekalas dažniausiai būna „neapdovanotas“ angliavandeniais. Puikiai tinka namuose sūdyta lašiša su kietai virtu kiaušiniu ir avokadu, ar omletas (su vandeniu).

Nesvarbu ką pasirinksite, visada prisiminkite, kad svarbiausia jūsų savijauta.

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt.