Viena iš pagrindinių odos būklės pablogėjimo priežasčių yra vitaminų trūkumas organizme. Tai ne tik nualina imunitetą, bet ir pasireiškia išoriškai – oda atrodo tarsi pavargusi, papilkėjusi ir negyvybinga.

Priežastys, dėl kurių suprastėja odos būklė:

– Šaltis. Jis kraujotakoje sukelia kapiliarų spazmus, kas lemia nepakankamą odos audinių mitybą;
– Karštas vanduo;
– Žemas drėgmės lygis patalpose;
– Netinkamos kosmetikos, prausimosi priemonės.

Minėtos priežastys odai gali daryti labai skirtingą įtaką. Labiausiai į sezoninius pokyčius reaguoja jautri ir plona oda. Tai pasireiškia išryškėjusiais kapiliarais, sausais, pleiskanojančiais ar paraudusiais odos ploteliais. Dažnai vargina sausumo ir odos tempimo jausmas. Netgi ir riebi oda, kuri, rodos, turėtų būti saugesnė žiemą, pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams „dovanoja“ užsikimšusias poras, įvairius bėrimus ar pagelsvėjusią odos spalvą.

Pavasaris labai rimtai įpareigoja skirti daugiau dėmesio savo odos būklei. Skatina ja pasirūpinti ne mažiau, nei plaukais ar nagų išvaizda. Pavasarį pasilepinkite tinkamomis procedūromis bei priemonėmis.

Pasikonsultuokite su kosmetologu, kad būtų teisingai diagnozuota jūsų odos būklė ir parinktos būtent jūsų odai tinkamos gydymo, priežiūros bei kosmetikos priemonės.

Oda

Gražios odos patarimai pavasariui:

– Intensyvus drėkinimas. Pasistenkite per dieną išgerti iki 2 litrų skysčių;
– Riebių produktų mažinimas savo mityboje. Rinkitės daugiau daržovių patiekalų. Valgykite jas šviežias ar lengvai apdorotas, nes tai puikus vitaminų šaltinis jūsų organizmui ir odai;
Švari oda. Juk kasdieną ją prausiame ir valome, tik nesusimąstome, kuo? Odos valiklio ar prausiklio pasirinkimas priklauso nuo esamos jūsų odos būklės: normali, sausa, riebi, mišri, brandi. Juk oda ne tik valoma, tuo pačiu ji gauna drėkinančių ar maitinančių komponentų.
– Pilingas. Viršutinio odos sluoksnio šveitimas (šalinimas) – vienas iš veiksmingiausių būdų, padedančių kovoti su įvairiomis odos problemomis. Pašalinus negyvą odos raginį sluoksnį, pagerėja kitų jai naudojamų kosmetinių priemonių pasisavinimas. Pilingo procedūra yra stimuliuojamas ir odos atsinaujinimas (regeneracija), kas lemia sveikesnę jos išvaizdą, pojūtį ir būklę.
– Kaukė. Tai viena iš labiausiai teigiamą įtaką odai darančių priemonių. Priklausomai nuo atitinkamos paskirties, odos kaukės gerina kraujotaką, stabdo raukšlelių susidarymą, atkuria drėgmės balansą, veikia raminančiai. Kaukių sudėtyje esantys komponentai ir veikliosios medžiagos veikia odos uždegimus, gerina stangrumą, reguliuoja sebumo išsiskyrimą, drėkina ir maitina odą. Patariama rinktis profesionalių kaukių terapiją, kurią parenka ir atlieka kosmetologas. Tokios procedūros duoda daugiau teigiamų rezultatų, nes profesionaliose kaukėse yra daugiau efektyvių veikliųjų medžiagų, nei skirtose naudoti namuose. Palepinkite kūną ir veidą masažu, po kurio būna ypač pagerėjusi odos mikrocirkuliacija ir ji dar geriau gali pasisavinti kaukės komponentus.
– Kremas veidui ir kūnui. Labai svarbu teisingai nusistatyti savo konkretų odos tipą ir kokio tikslo jūs siekiate: ar oda sausa ir ją reikia drėkinti bei papildomai skirti priemonę elastingumui, o galbūt jūsų odai dabar reikia maitinimo ir priemonių nuo pirmųjų raukšlelių? Juk tinkamai parinktas kremas duoda ženklų odos pagerėjimą ir norimą rezultatą.

Mylėkite save! Prižiūrėkite savo odą rūpestingai ir ji tikrai dovanos spindintį bei sveiką švytėjimą. O kad viskas pavyktų sklandžiai – odos priežiūros klausimais konsultuokitės su kosmetologu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)