Svetainės „Mind Body Green“ sveikatos ekspertė Maria Benardis teigia, kad žemiau paminėti patarimai ne tik padės ištverti dieną be sunkumo skrandyje, bet ir pamažu detoksikuos jūsų organizmą.

Veikiausiai kai kuriuos iš šių patarimų jau būsite girdėję anksčiau. Tačiau girdėti ir imtis veiksmų yra du skirtingi dalykai. Kodėl nepradėjus gyventi kokybiškiau, detoksikuojant savo organizmą ir patį gyvenimą? Štai 10 lengvų organizmo valymo būdų, kurių verta imtis jau nuo šiandien.

1) Gerkite vandenį su citrina.

Vanduo su citrina yra ne tik puikus gėrimas, atgaivinantis jūsų kūną: jis taip pat išplauna toksinus, kurie kaupiasi jūsų organizme.

Mes savo lėkštes ir stiklines pripildome maisto ir gėrimų, kurie, vartojami reguliariai, daro mums žalą.

Jei norite, kad jūsų organizmas būtų švarus, gurkšnokite vandenį su citrina, kuris išplaus kenksmingas medžiagas ir užtikrins hidrataciją.

2) Gerkite daržovių sultis.

Egzistuoja daug įrodymų, kad gerti daržoves yra naudingiau, negu jas valgyti. Bet kokiu atveju jūsų tikslas turi būti reguliariai su maistu gauti reikiamą kiekį daržovių. Kad ir ką nuspręstumėte – daržoves valgyti ar gerti jų sultis, pasistenkite mėgautis jų skoniu. Nepaisant to, ką sako jūsų šešiametis vaikas, brokoliai ir Briuselio kopūstai yra tikrai skanūs ir naudingi.

3) Sumažinkite kenksmingo aliejaus vartojimą. 


Nusipirkti pasenusio aliejaus parduotuvėje yra lengva, tačiau venkite tų aliejų, kurie nėra naudingi sveikatai, pavyzdžiui, kanolos (tam tikros rapsų rūšies) aliejus, augalinis aliejus ar žemės riešutų aliejus. Verčiau rinkitės tokius natūralius aliejus kaip itin tyras alyvuogių aliejus, kokosų aliejus ar kanapių aliejus. Jums patiks jų skonis ir nauda sveikatai.

4) Gurkšnokite žaliąją arbatą.

Jau seniai žinoma, kad žalioji arbata detoksikuoja organizmą ir stiprina sveikatą. Jei jus domina organizmo valymas, žalioji arbata gali tapti puikia šio proceso pradžia. Žalioji arbata išplauna iš organizmo toksinus, aktyvina medžiagų apykaitą ir yra puikaus skonio. Tai gera alternatyva juodai kavai.

5) Valgykite termiškai neapdorotą maistą. 


Mes visi girdėjome apie žaliavalgių judėjimą, bet jei nenorite ar negalite valgyti vien tik termiškai neapdoroto maisto, pradėkite nuo mažų savo mitybos pokyčių. Pavyzdžiui, valgykite daugiau vaisių ir daržovių, taip pat riešutų ir sėklų. Šiuos maisto produktus mes ir taip vartojame termiškai neapdorotus, taigi jūsų virškinimo sistema nepatirs didelio šoko, tačiau jūs galėsite džiaugtis pagerėjusios mitybos ir savijautos rezultatais.

6) Sumažinkite baltojo cukraus vartojimą.

Jei norite greitai detoksikuoti savo organizmą, atsisakykite baltojo cukraus. Nebevalgykite ar gerokai apribokite baltos duonos vartojimą, taip pat apdorotus produktus.

Tariamai sveiki javų batonėliai dažnai turi 10 – 12 g cukraus. Prieš pirkdami produktus peržiūrėkite jų sudėtį ir pradėkite mažinti kasdien suvartojamo cukraus kiekį. Bus nelengva, bet be cukraus jūsų savijauta tikrai bus geresnė.

7) Atsisakykite baltų miltų gaminių. 


Kaip ir cukrus, baltų miltų kepiniai neturi jokios maistinės vertės. Patekę į skrandį jie gali kelti nepatogų pilvo pūtimą ir sutrikdyti virškinimą. Baltų miltų gaminius keiskite pilno grūdo miltų gaminiais, o dar geriau, jei detoksikuodami savo organizmą visai atsisakysite duonos.

8) Vartokite probiotikus.

Žmonės apie probiotikus pirmą kartą išgirdo maždaug prieš 10 metų, kai jogurto gamintojai pradėjo dėti juos į savo produktus. Žmonės dėl jų tiesiog pakvaišo. Probiotikai padeda išvalyti organizmą, tikrąja to žodžio prasme nusitaikydami į virškinimo sistemą ir skatindami geresnį jos darbą.

9) Venkite gyvenimą nuodijančių žmonių. 


Nutraukite ryšius su žmonėmis, kurie nuodija jūsų gyvenimą. Tai paskutinis dalykas, kurio galite griebtis jau šiandien, kad apvalytumėte savo kūną ir gyvenimą. Liaukitės nerimavusios dėl to, ką apie jus galvoja aplinkiniai, ir susitelkite ties tuo, kas jums teikia laimę. Kai pradėsite teikti pirmenybę sau, iš karto pastebėsite, kad jūsų gyvenimas pradėjo keistis į gerąją pusę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)