Įrašų studiją bei rašymo paslaugų verslą valdanti G. Rajuncė teigia turėjusi patį geriausią verslo mokytoją – savo tėtį: „Jis įkūrė savo verslą kai aš buvau dar visiškai jauna, o kadangi mūsų santykis visuomet buvo labai artimas, tėtis man daug pasakodavo, dalydavosi patirtimi. Sulaukus vos 15-os metų jau kiek įmanoma dalyvaudavau jo įmonės veikloje, jis mane įtraukdavo į įvairius procesus, taip supažindino su buhalterija, pardavimais, strategija ir kitomis svarbiomis verslo dalimis. Sulaukusi pilnametystės, mokydamasi dirbau kartu su tėčiu iki kol sutikau savo vyrą.“

Moteris pasakoja už pažintį su vyru esanti dėkinga artimiems draugams. „Mano vyro draugas susižavėjo mano drauge, o jų draugystės pradžioje jie praktiškai į kiekvieną pasimatymą pasikviesdavo dar draugų. Taip po keleto beveik „priverstinių“ susitikimų supratome, kad turime daug bendro – sutapo vertybės, tikslai, charakteriai.

Vėliau draugystė vystėsi labai greitai – po mėnesio jau kartu gyvenome, o po kiek daugiau nei pusmečio vyras man pasipiršo, nors dar prieš susipažįstant nei vienas, nei kitas negalvojome apie šeimą. Dar dabar abu pasikalbame, kad kai sutinki sau skirtą žmogų, matyt viskas susiklosto savaime“, – šypsosi G. Rajuncė.

Ne paslaptis, kad pora jau ne vienerius metus sėkmingai valdo apsaugos paslaugas teikiančią įmonę. „Mano vyras apsaugos įmonę įkūrė truputį prieš mums susipažįstant, tačiau tuo metu turėjo ir kitų veiklų. Kadangi viena iš mūsų pagrindinių pokalbių temų visada buvo veikla ir darbai, pradėjus bendrauti labai daug kalbėjome ir apie šį apsaugos verslą – man jis pasirodė labai įdomus ir perspektyvus. Taip kartu pradėjome vystyti plėtros planus, kūrėme veiklos ir augimo strategijas. Edvinas – labai geras pardavėjas ir verslininkas plačiąja prasme, tad bendromis jėgomis vos per kelis metus pavyko keleriopai išauginti verslą“, – pasakoja G. Rajuncė.

Jauna moteris nemano, kad darbas kartu gali pakenkti santykiams vien dėl dažno buvimo kartu. Trintis gali atsirasti tiesiog dėl bendravimo ypatumų.

Giedrė Rajuncė

„Mums su vyru, kaip išsiaiškinome, abiem vienodai svarbu nekonfliktuoti, būti lankstiems, mokytis vienam iš kito, o būtent tokio darnaus bendravimo išlaikymas yra vienas iš mūsų kasdienių tikslų. Tai atspindi ir asmenines savybes, nes draugišką ir kuriančią atmosferą mes siekiame palaikyti ne tik tarpusavio santykiuose ar namuose, bet ir visur, kur būname, tai yra darbe, kolektyve“, – sako ji.

G. Rajuncė neslepia, kad dėl savo užimtumo su vyru jau juokauja, kad greitai teks dirbti naktimis. „Visiškai sutinku su posakiu, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai. Aš mėgstu tvarką ir struktūrą, tad norėdama viską suspėti, kruopščiai suplanuoju savo laiką, dažnai net minutė į minutę. Turiu savo darbų „derinimo“ taisykles, pavyzdžiui, ryte užsiimu viena veikla, per pietus dėmesį skiriu studijai, o popiet – naujam „Moterų priešpiečių klubo“ renginių ciklui. Vakare stengiuosi griežtai skirti laiką šeimai, su vyru esu susitarusi, kad, kiek įmanoma, šiuo metu nedirbsiu.

Toks grafikas padeda lengvai susigaudyti tarp skirtingų užduočių ir veiklų. Apie sunkumus, tiesą sakant, nelabai net turiu kada pagalvoti – visos iki vienos veiklos man yra malonios, aš tai darau dėl savęs, tad jei ir pasitaiko iššūkių, juos spręsti būna netgi smagu, žiūriu į tai kaip į patirties ugdymą. Tai, kad į kai kuriuos susitikimus tenka važiuoti su pusės metų dukryte, man taip pat teikia malonumą, o didžiausias sunkumas čia – tai daug kartų per dieną susikrauti ir išsikrauti vežimą“, – šypsosi moteris.

Visgi, G. Rajuncė pripažįsta, kad tokiame grafike dažnai pritrūksta vietos asmeniniam laikui. Moteris pastebi, kad tai – daugybės veiklių moterų problema, tad susitikimai su draugėmis dažnai tampa tikru iššūkiu.

„Viena draugė pasiūlė visoms kartu „papriešpiečiauti“. Taip susitikusios kartą, visos pastebėjome, kad priešpiečiai – tiesiog tobulas laikas ir būdas susitikti: nuo to labai nenukenčia darbai, nes tiesiog kiek anksčiau išvažiuoji pietų, nenukenčia ir šeima – dienos metu vyrai darbuojasi, o vaikai – darželiuose. Nuo tada dažniausiai susitinkame būtent tokiu dienos metu. Pagalvojusi, kad mūsų situacija greičiausiai yra labai panaši į daugelio moterų, sugalvojau paversti šią idėją nuolatiniu renginiu, kurio metu moterys bent kartą per mėnesį kelias valandas galėtų skirti sau, draugėms ir pramogoms – pasilepinti nuostabiais priešpiečiais ir pabendrauti“, – apie naują savo idėją pasakoja G. Rajuncė.

Skaityti pranešimus tokiuose renginiuose planuojama kviesti įvairių sričių atstoves, kurias ketinama kalbinti, užduodant netradicinius klausimus.

G. Rajuncės teigimu, klubas kvies priimti kitų nuomones ir istorijas neteisiant, palaikyti ir suprasti kitas moteris, išlikti tolerantiškoms net kai požiūriai nesutampa. „Kiekviena iš mūsų turime savo istoriją, kuri susiklostė būtent taip dėl daugybės priežasčių, sprendimų ir situacijų“, – įsitikinusi moteris.

Jau greitai vyksiančio pirmojo renginio tema – „Ką reiškia būti sėkminga moterimi?“. „Šia tema diskutuosime su dviem žinomomis Lietuvos moterimis Gintare Songaile ir Juste Pinkevičiene. Jos abi stiprios ir įkvepiančios asmenybės, apie sėkmę galinčios papasakoti tikrai daug. Klausimus diskusijai padeda sudaryti psichologė Edita Kuogienė“, – entuziastingai pasakoja G. Rajuncė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)