Visgi, daugelis „du – viename“ produktų kaip, pavyzdžiui, šampūnas ir kondicionierius, skamba kur kas patraukliau nei yra iš tikrųjų.

Iš esmės SPF kreminėje pudroje niekuo nesiskirs nuo SPF kreme nuo saulės, tad turėtų taip pat apsaugoti odą nuo kenksmingo saulės poveikio. Visgi, vertėtų žinoti kelis dalykus.

„Norint pasiekti etiketėje nurodytą SPF, reikės užsitepti maždaug 2 miligramus kiekvienam kvadratiniam odos centimetrui kremo. Kitaip tariant, ant veido turėsite ištepti maždaug monetos dydžio kiekį kremo ar makiažo priemonės“, – sako dermatologė Sonia Batra.

Pasak gydytojos, tai ir yra didžioji problema. „Žmonės retai kada naudoja tokį kiekį kremo nuo saulės. Dažniausiai jie išsitepa perpus mažesniu kiekiu kremo, o jei kalbėsime apie kreminę pudrą, tai moterys jos dažniausiai užsitepa ir dar mažiau“, – sako S. Batra.

Be viso to, dermatologai rekomenduoja kremą su SPF pakartotinai tepti kas dvi valandas. Tik taip bus užtikrinta, kad iš tiesų apsaugosite odą nuo kenksmingų saulės spindulių. Taigi, ar kas dvi valandas iš naujo užsitepsite sluoksnį makiažo? Ko gero, ne.

Dėl šios priežasties K. Batra teigia, kad makiažo priemonės nėra geriausias pasirinkimas, siekiant apsaugoti odą.

„Savo pacientams sakau, kad makiažo priemonės su SPF yra tarsi vyšnia ant torto. Jos padeda, tačiau neturėtų atstoti pagrindinių apsaugos nuo saulės priemonių“, – teigia gydytoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją