„Apple“ sukūrė būdą, kaip pažaboti gamtos reiškinius, galinčius sugadinti „iPhone“ arba paveikti prietaisų veikimą. Pavyzdžiui, mobiliųjų telefonų plastikiniai komponentai galėtų būti pakeisti metaliniais, o stikliniai – ateityje gali būti storesni ir gaminami iš grūdinto stiklo.

„Apple“ kūrėjai taip pat pažymi, kad vienas iš būdų išvengti vandens daromos žalos – pašalinti jungtis, per kurias drėgmė gali patekti į vidų. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl „Apple“ 2016 m. pašalino ausinių lizdą iš „iPhone 7“. Todėl ir kiti mobiliųjų telefonų gamintojai, iš pradžių kritikavę „Apple“ dėl šio pašalinimo, taip pat atsisakė ausinių lizdų savo telefonuose.

Tačiau visiškai užsandarinti prietaiso, kad jį būtų galima panardinti į vandenį, negalima – „iPhone“ darbinė temperatūra gali pakilti ir vietoj vandens daromos žalos galite patirti karščio. „iPhone“ išsijungs, jei perkais. Naujajame „Apple“ patente numatyta neleisti įtaisui įkaisti ir automatiškai didinti karščio slėgį.

Kuriant patentą, skirtą „iPhone“ prietaisams tobulinti, dalyvavo 10 išradėjų. Tarp jų yra Erikas N. Nylandas (Eric N. Nyland), kurio ankstesni darbai apima patentus, susijusius su vandens pašalinimu iš „Apple Watch“ ir „iPhone“.

Šaltiniai: