Nyderlandų premjeras Markas Rutte nėra didelis naujausių technologijų gerbėjas. Dar visai neseniai jis naudojo seną „Nokia“ telefoną. Tokį seną, kad premjerui dažnai tekdavo trinti trumpąsias žinutes – tokia ribota buvo telefono atmintis. Dabar Rutte naudoja išmanųjį telefoną, nors jo nekenčia. Tačiau už tą seną „Nokia“ jis kentės dar kurį laiką.

Net ir sėkmingi žmonės kartais turi keistų įpročių – kas čia ypatingo? Galbūt nieko, bet Nyderlanduose tas senas „Nokia“ sukėlė tikrą skandalą, kuris tikrai pakenks ir taip krentantiems Rutte reitingams. Pagal Nyderlandų įstatymus, šalies politikai turi perduoti savo žinutes archyvavimui. Aišku, kalbame tik apie profesines žinutes, bet kartais riba tarp asmeninio ir profesinio gyvenimo yra šiek tiek miglota ir šiuo atveju šis sprendimas, regis, priklausė tik Rutte.

M. Rutte naudojosi Nokia 3310

Paaiškėjo, kad nuo 2019-ųjų pabaigos iki 2020-ųjų birželio archyvavimui Rutte perdavė tik 41 su COVID-19 susijusią žinutę. Tai – labai mažai, bet Rutte turi pasiteisinimą – sename „Nokia“ telefone nebuvo vietos žinutėms. Tai sukėlė diskusijas apie tai, ar Rutte ką nors slėpė. Pavyzdžiui, ką nors susijusio su medicininės įrangos ar vaistų pirkimais.

Nors debatai buvo aršūs, Rutte išsisuko be balsavimo dėl nepasitikėjimo. Aišku, tai – menka paguoda, nes Rutte reitingai ir taip šlubuoja. Jis ir taip dažnai kritikuojamas dėl skaidrumo trūkumo, o dabar „Nokiageitas“ jam tikrai nepadės.

M. Rutte naudojosi Nokia 3310

Aišku, dabar Rutte perėjo prie išmanaus telefono. Taip neteko tokio pasiteisinimo – atminties užteks. Tačiau pats tą perėjimą pavadino „pragaru“. Technologijų nemėgstančiam žmogui atsisveikinimas su patikimuoju „Nokia“ yra skaudus.

M. Rutte naudojosi Nokia 3310