Tai šią savaitę paskelbė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, cituoja „Reuters“.

Jis pažymėjo, kad Londonas šiuo metu ieško būdų aprūpinti Ukrainą priešlaivinėmis raketomis, įskaitant savo „Brimstone“.

„Viena iš raketinių sistemų, kurią mes išbandysime, tai bus ant transporto priemonių uždėta keletas „Brimstone“ raketų, mes pamatysime ar tai veiks“, – sakė B. Johnsonas.

Brimstone priešlaivinės raketos.

Britų pajėgos Libijoje ir Sirijoje naudojo šias raketas, kurios dažniausiai buvo paleidžiamos iš reaktyvinių lėktuvų.

„Brimstone“ su tandemine kovine galvute sveria 49 kg, jos ilgis – 1,8 m, skersmuo – 18,8 cm.

Iš pradžių raketos buvo sukurtos naudoti pagal principą „paleisk – pamiršk“. Tam jose buvo sumontuotos pačios nusitaikančios galvutės su milimetrinių bangų radaru, rašo „Defense Express“.

Karo Afganistane patirtis lėmė, kad „Brimstone“ buvo papildomai pridėtas lazerinis valdymas, nes pagal karo veiksmų taisykles buvo reikalaujama, jog operatorius dalyvautų raketos panaudojimo metu.

Brimstone priešlaivinės raketos.

Naujausia „dviejų režimų“ versija „Brimstone“ gali nukreipti save į taikinį radaru, arba būti valdoma ginklo operatoriaus ore ar žemėje – naudojant lazerio ryšio kanalą.

Kelios raketos gali būti ore vienu metu ir sunaikinti tam tikrus taikinius skrisdamos skirtingomis trajektorijomis, optimalia tvarka ir pažeidžiamiausiose vietose.

„Brimstone“ I paleidimo nuotolis – nuo sraigtasparnio – 12 km, nuo lėktuvo – 20 km.

„Brimstone“ II versijos – nuo sraigtasparnio – 40 km, nuo lėktuvo – 60 km.

Tačiau šie diapazonai deklaruojami raketas paleidžiant nuo oro platformų, kur svarbus ir pačios platformos (lėktuvo) greitis paleidimo metu.

Brimstone priešlaivinės raketos.

Šaltinis: