Tokijo universiteto mokslininkų sukurtas robotas meistriškai dviem rankomis paima bananą ir maždaug per tris minutes jį nulupa.

Mokslininkai Heecheol Kim, Yoshiyuki Ohmura ir Yasuo Kuniyoshi universitete mokė robotą vadinamuoju „giliosios imitacijos mokymo“ principu – šimtus kartų demonstravo banano lupimo veiksmą, kad robotas surinktų pakankamai duomenų ir išmoktų šį veiksmą pakartoti.

Y. Kuniyoshi sakė, kad prireikė 13 valandų, kol robotas išmoko nulupti bananą nesutraiškydamas vaisiaus. Sėkmingi buvo 57 procentai mėginimų.

Robotas vis dar testuojamas, bet Y. Kuniyoshi sakė tikintis, kad jo taikomas metodas padės išmokyti robotus atlikti įvairių paprastų „žmogiškų“ užduočių. Taip, jo manymu, pavyktų išspręsti darbo jėgos trūkumo Japonijoje problemas, pavyzdžiui, bento (pietų dėžučių) ar maisto apdorojimo gamyklose, kurios labai priklausomos nuo žmogaus darbo.

Tikėtina, kad robotas ateityje išmoks elgis dar švelniau ir bananą jo nesutraiškęs nulups 100 proc. tikslumu.

Terminatorius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)