Iniciatyvus pilietis Algirdas Juknevičius kartu su airsoft žaidimų įmone „Mūšio frontas“ renka mygtukinius telefonus Ukrainos kariams. Tokią pagalbos akciją jis organizuos tol, kol vyks karas.

„Seni mygtukiniai telefonai yra be lokacijos nustatymo funkcijos, nes tokią funkciją turintys naujieji telefonai – išmanieji – yra lengvai susekami, lengvai nustatoma jų buvo vieta. Todėl reikalingi mygtukiniai senieji telefonai. Svarbu, kad veiktų tik GPRS arba GSM ryšys. Tokie telefonai karo metu tarnauja panašiai kaip racijos. Kitu atveju tai – lengvas grobis priešui. O tokius senus mygtukinius telefonus be GPS funkcijos susekti galima tik tada, kai jį „mato“ trys skirtingi mobiliojo ryšio operatorių bokštai, tada turi kreiptis į operatorių ir tik taip galima nustatyti jo buvimo vietą. Tuo tarpu naujųjų išmaniųjų telefonų vietos nustatymas veikia navigacijos principu“, – aiškino mygtukinius telefonus kariams ruošiantis A. Juknevičius.

Anot jo, aukojimui tinka bet kokie mygtukinių telefonų modeliai. Geriausia, jei telefonas pilnai veikiantis, su „gyvu“ akumuliatoriumi ir įkrovimo laidu.

Renkami mygtukiniai telefonai Ukrainos kariams.

„Net jei telefonas su sena baterija, tačiau veikiantis, tokius taip pat paimame – mes tiesiog renkame juos ir darom iš dviejų ar trijų telefonų vieną. Nes poreikis yra didžiulis, pritaikome detales, sukomplektuojame ir siunčiame – Ukrainos kariai dabar jų labai prašo. Jau išsiuntėme dvi siuntas – vienoje buvo 88 komplektai, kitoje – apie 50 telefonų komplektų“, – aiškino A. Juknevičius.

Kaip pristatyti telefonus?

Gyventojai, turintys nereikalingus mygtukinius telefonus, pristatyti juos tiesiogiai Algirdui gali per paštomatus. Patogiausia per Omniva paštomatą esantį adresu: Ringaudai, Gėlių g. 2B, Kauno raj.

Dėl telefonų perdavimo galite susisiekti šiais kontaktais:

8 673 74 084 Martinas Kukauskas;

8 601 66619 Algirdas Juknevičius;

8 608 41325 Egle Vaitkuviene (Klaipėda)

8 608 86485 Benediktas Ambraziejus (Vilnius)

8 607 85 080 Marius Šimėnas (Anykščiai)

8 690 63 975 Ignas Balevičius.

Renkami mygtukiniai telefonai Ukrainos kariams.

Telefonų perdavimu Ukrainos kariams iniciatyvos ėmėsi ir vilnietė Danguolė Gudelienė.

Anot Danguolės, tokią akciją vykdo kartu su verslo klubais. „Padedame, kaip kas gali. Tad jei galite, padovanokite savo nereikalingą mygtukinį telefoną Ukrainos kariams. Tų telefonų reikės tol, kol vyks karas. Kaip sakoma, vienas mygtukinis telefonas – tai 10 išsaugotų ukrainiečių karių gyvybių“, – sakė D. Gudelienė.

Jei turite tokį telefoną ir galite jį paaukoti, išsiųskite jį per paštomatą Danguolei Gudelienei į Vilnių šiais adresais: DPD Pilaitės MOKI-VEŽI Pilkalnio g. 3, 06232 Vilnius, LP Express Zujūnų g. 1, 06282 Vilnius, Omniva Zujūnų g. 1, 06282 Vilnius.

Mygtukiniai telefonai yra saugesni

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Informacinių technologijų skyriaus, šiuo konkrečiu atveju darytina prielaida, kad senas mobilusis telefonas yra saugesnis dėl atsekamumo.

Tokiame įrenginyje nėra GPS ir sunkiau nustatyti telefono savininko buvimo vietą, šią maždaug galima išsiaiškinti tik pagal telefono prisijungimą prie mobiliojo ryšio bazinės stoties – bokšto, praneša portalas „Kas vyksta Kaune“.

Įrenginys, turintis daugiau funkcionalumo ir skirtingos programinės įrangos, anot KAM specialistų, yra mažiau atsparus kibernetinėms atakoms negu tokio funkcionalumo neturintis.
„Telefonas, kuris turi interneto ryšį, „Bluetooth“, GPS ir daugybę programų, yra labiau pažeidžiamas, tačiau sukuriamas funkcionalumas suteikia ir pranašumų. Tinkamai paruoštas ir apsaugotas išmanusis telefonas gali būti pakankamai funkcionali ir saugi ryšio priemonė“, – teigiama naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“. pateiktame KAM komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)