Dokumentus paviešinusioje svetainėje http://anonymousleaks.xyz/ rašoma: „Sveiki atvykę į „Anonymous Leaks“. Čia talpinama surinkti nutekinti duomenys iš įvairių „Anonymous“ kolektyvo šaltinių. Tačiau visi jie surinkti laikantis vieningos idėjos. Mes neatleidžiame. Mes nepamirštame. Tikėkitės mūsų“.

Naujame puslapyje yra suformuotos penkios nuorodos, kurios spragtelėjus galima atsisiųsti µtorrent tipo failą ir parsisiųsti visus dokumentus. Iš viso – 936,7 GB.

„Rostproekt“ neteko 2,4 GB duomenų. Tai yra Rusijoje įsikūrusi bendrovė. Įmonė veikia statybos pramonėje.

Nutekinti Rusijos centrinio banko duomenys, sudaro 22,5 GB. Juos nulaužė „Thblckrbbtworld“, susijęs su „Anonymous“.

Anonymous Leaks

Iš Valstybinės branduolinės energetikos korporacijos „Rosatom“ nutekinta 15 GB failų, įskaitant informaciją apie bendrovę „Techsnabexport / Техснабэкспорт“, kuri eksportuoja uraną ir teikia urano sodrinimo paslaugas užsienio kompanijoms.

Rusijos valstybės kontroliuojamos dujotiekių bendrovės „Transneft“ mokslinių tyrimų ir plėtros departamento OMEGA kompanijos nutekinti 79 gigabaitai elektroninių laiškų. „Transneft“ yra didžiausia pasaulyje naftotiekių bendrovė. Elektroniniai laiškuose – naujausia informacija, kurioje yra ir po 2022 m. vasario 25 d. įvestų Vakarų sankcijų. Kai kuriuose el. laiškuose atsispindi kai kurie šių sankcijų padariniai.

Tuo tarpu iš Rusijos federacijos žiniakslaidos cenzūros tarnybos Roskomnadzor haktivistai nutekino 360 000 dokumentų. Iš viso net 817,5 GB duomenų.

Anonymous Leaks

„Anonymous“ programišių grupuotė, paskelbusi kibernetinį karą Rusijos valdžiai, praneša įsilaužusi į Rusijos valstybinio televizijos ir radijo transliuotojo (VGTRK) duomenų bazę ir nutekinusi 870 GB duomenų. Šiuo metu duomenys apdorojami ir bus paviešinti netolimoje ateityje.

Anksčiau programišiams „Anonymous“ priklausantys haktyvistai įsilaužė į Rusijos Federacijos centrinio banko duomenų bazę ir paviešino 28GB duomenų.


Prieš tai „Anonymous“ paskelbė žinutę, kurioje perspėja Vladimirą Putiną, pavadintą „Žmonės neturėtų bijoto valdžios, valdžia turi bijoti žmonių“.

Vaizdo siužete kaukėtas „Anonymous“ pranešėjas kreipėsi į Rusijos prezidentą: „Vladimirai Putinai, tu esi karo nusikaltėlis ir vaikų žudikas. Dabar jokia paslaptis nėra saugi. Mes esame visur. Mes esame tavo rūmuose. Mes esame ten, kur tu valgai. Mes esame ant tavo stalo. Mes esame kambaryje, kuriame tu miegi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją