Programišiai teigia, kad liko jau mažiau nei 48 valandos iki momento, kai bus paviešinti 35 000 slaptų Rusijos centrinio banko dokumentų.

Tuo pačiu haktivistai nusitaikė į ciniškai tebeveikiančius prancūzų verslus Rusijoje.


Anonymous“ tviteryje taip pat pasidalijo šaltiniu, kuris paviešino keletą puslapių iš slaptų, manoma, Rusijos centrinio banko dokumentų ir sutarčių, pavyzdžiui, audito paslaugų sutartys, finansinės ataskaitos ir nutarimai.


Paviešintų dokumentų ištraukos

Pavyzdžiui, viename iš dokumentų matyti, kad sustartys 2011 metais pasirašytos audito kompanijos baudit-spb.com generalinės direktorės Tatjanos Šulginos, kuri dabar eina direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Neveikia prancūziškų verslų puslapiai

Programišiai praneša atakavę vakarietiškų verslų Rusijoje, vis tad tęsiančių veiklą šalyje, puslapius – prekybos centrų „Auchan“, „Leroymerlin“, „Decathlon“. Štai „Auchan“ ir „Leroymerlin“ puslapiai tiesiog neatsidaro, o „Decathlon“ neleidžia nieko nusipirkti.


Anonymous skelbia karą Rusijos valdžiai
Anonymous skelbia karą Rusijos valdžiai

Anksčiau „Anonymous“ pranešė, kad nulaužė šveicarų maisto pramonės giganto „Nestle“ duomenų bazę su 10GB informacijos ir slaptų dokumentų. Vėliau pasirodė pranešimai, neva patys „Nestle“ tuos dokumentus „nutekino“ netyčia.


Haktyvistai paskelbė karą Rusijos valdžiai nuo to momento, kai Putinas ir jo pakalikai pradėjo karą Ukrainoje. Nuo tada „Anonymous“ ėmėsi aktyvaus kibernetinio karo prieš Rusijos valdžios institucijas, Kremlių, privačias Rusijos kompanijas, oligarchus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)