Anonymous
„Anonymous“ bendruomenė nutekino didžiausios maisto korporacijos pasaulyje „Nestle“ duomenis. Čia yra 10 GB duomenų: elektroninių paštų, slaptažodžių, Nestle verslo partnerių informaciją ir pan.“, – teigė „Anonymous“.

Programišių grupuotė „Anonymous“, paskelbusi kibernetinį karą Rusijai, kuri užpuolė Ukrainą, dabar imasi ir Vakarų verslo įmonių, kurios pasiliko Rusijos rinkoje nepaisant kruvinos, žmogžudiškos Putino armijos invazijos į Ukrainą.
Haktivistai taip pat pasidalijo raginimu susisiekti su „Nestle“ atstovais ir verslo kolegomis savo šalyje ir paraginti juos trauktis iš Rusijos rinkos. Ir tuo pačiu pasidalijo nuoroda į vieną iš duomenų bazių.


Kovo 21 dieną haktivistai pranešė socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbę ultimatumą Vakarų įmonėms, kurios veikia Rusijoje.

„Mes raginame bendroves, kurios nusprendė tęsti veiklą Rusijoje ir mokėti mokesčius į nusikalstamą Kremliaus režimo biudžetą. Traukitės iš Rusijos! Duodame jums 48 valandas susiprasti ir pasitraukti iš Rusijos arba jūs tapsite mūsų taikiniu“, – perspėjo „Anonymous“, pranešimu pasidaliję kovo 21-osios vidurdienį. Minėtų įmonių, kurios nukentės sąraše buvo ir „Nestle“.

Anksčiau programišiai „Anonymous“ atakavo daugybę Kremliui pavaldžių Rusijos kompanijų ir valstybinių įstaigų – televizijos kanalus, naftos kompanijas, bankus ir kt. Programišiai nutekino didžiules privačių įmonių duomenų bazes, blokavo interneto svetaines ir kitaip trikdė jų veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)