Vėliau naujienų agentūra AP pranešė apie viešosiomis vaizdo kameromis užfiksuotą dramatišką vaizdo įrašą, kuriame įamžintas lėktuvo kritimas kone vertikaliai žemyn.

Kaip informuoja skrydžių stebėjimo svetainė flightrada24.com, lėktuvas, kurio skrydžio numeris MU5735, iš radarų dingo ties Guangsi regionu pietryčių Kinijoje.

Vietos tarnybos pranešė, kad lėktuvo katastrofos vietoje matyti didžiulis dūmų stulpas. Vis dar nėra aišku, kodėl lėktuvas krito vertikaliai žemyn iš maždaug 9 kilometrų aukščio 850 km/val. greičiu.

Remiantis flightradar24.com duomenimis, lėktuvas nukrito per kelias minutės. Lėktuvas iš viso skrydžio metu ore išbuvo kiek daugiau nei valandą. Anot šaltinių, oro sąlygos vietovėje buvo pakankamai geros – rūkanota, apsiniaukę, tačiau matomumas buvo normos ribose. Vis tik šiuo metų laiku Kinijoje prasideda lietingasis metų laikas ir potvynių sezonas.

Ar lėktuvo katastrofą galėjo sukelti netinkamos meteorologinės sąlygos taip pat aiškinamasi. Neatmetama, kad katastrofą galėjo sukelti techninės orlaivio problemos.

Remiantis flightradar24.com duomenimis, lėktuvas skrido beveik 9 km aukštyje, o po dviejų minučių ir 15 sekundžių radaras užfiksavo lėktuvą 2,76 km aukštyje. Paskutinė informacija gauta iš orlaivio buvo užfiksuota 982 metrų aukštyje.

Tikėtina, kad daugiau informacijos bus pateikta radus juodąsias dėžes su likusia skrydžio informacija.

Kol kas nėra žinoma, kas galėjo nutiko orlaiviui ir dėl kokių techninių priežasčių jis krito vertikaliai žemyn.


Kompanija „Boeing“ anksčiau turėjo problemų dėl atnaujintų 737 MAX lėktuvų linijos, kaip du nauji orlaiviai patyrė šimtus gyvybių nusinešusias katastrofas Indonezijoje ir Kenijoje 2018 ir 2019 metais. Vėliau, atlikus inžinerinius patobulinimus, šių lėktuvų saugumas buvo patvirtintas.

Kinijoje nukritęs „Boeing“ buvo ankstesnės kartos 737 modelio lėktuvas, skraidęs šalyje nuo 2015 metų.

Dvimotoris siauro fiuzeliažo „Boeing 737“ yra pasaulio vienas populiariausių lėktuvų, skirtų trumpiems ir vidutinio nuotolio skrydžiams. „China Eastern“ eksploatuoja kelis šio lainerio modelius, įskaitant 737-800 ir „737 Max“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)