Šių asmenų apsižodžiavimas prasidėjo po to, kai pirmadienį E. Muskas tviteryje metė pirštinę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir pakvietė į kovą „vienas prieš vieną“ dėl Ukrainos laisvės ir taip užbaigti Rusijos invaziją.

„Aš kviečiu Vladimirą Putiną į kovą. Statymas yra Ukraina“, – rusų kalba į Vladimirą Putiną kreipėsi E. Muskas. „Ar sutinki su šia kova?“, – dar vienoje tviterio žinutėje parašė E. Muskas, pažymėjęs oficialią Rusijos prezidento paskyrą tviteryje @KremlinRussia_E


Tačiau Kremlius į tai nesureagavo. Priešingai, negu Kremliaus pakalikai. Pirmas atsakyti suskubo Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas Dmitry Rogozinas, leidęs suprasti E. Muskui, kad jis yra per silpnas kovoti su Putinu. Tai D. Rogozinas išreiškė pasidalijęs rusų poeto Aleksandro Puškino ištrauka iš pasakos „Apie popą ir jo darbininką Baldą“.
V. Putiną į kovą vienas prieš vieną pakvietęs E. Muskas sulaukė Kremliaus pakalikų atsakymų.

„Tu, mažas velniūkšti, dar esi jaunas/Varžytis su manimi silpnas/Tai bus tik laiko gaišimas/Nugalėk pirmiau mano brolį“, – rusišką citatą iš poeto A. Puškino pasakos išrašė D. Rogozinas.


Netrukus E. Muskas į tai atsakė savo stiliumi.

„Matau, esi kietas derybininkas. OK, gali gauti 10 proc. daugiau pinigų nuo peržiūrų“, – rašė E. Muskas ir tuo pačiu pasidalijo Putino, jojančio ant meškos ir Musko su ugniasvaidžiu rankose nuotraukomis bei prierašu: pasirink savo kovotoją.

„Jis net gi gali pasiimti savo mešką“, – pridūrė E. Muskas.

D. Rogozinas į tai atsakė kitu juokeliu apie Muską iš jo ankstenių pasisakymų, jog daugiausia žinučių tvirteryje Elonas parašo sėdėdamas tualete bei pasidalijo įrašo ekrano vaizdu: „Mažiausiai 50 proc. mano žinučių yra sukurtos ant porcelianinio unitazo“.


Tai parašęs D. Rogozinas pridūrė: „Elonai, išlįsk iš tualeto ir tada pasikalbėsime“.

R. Kadyrovas ir d. Rogozinas atsakė Elonui Muskui

Svetimos šlovės spinduliuose suskubo pasimaudyti ir kitas Kremliaus pakalikas – Ramzanas Kadyrovas

Technologijų inovatorius, verslininkas Elonas Muskas tviteryje sulaukė ir Čėčėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo komentarų bei pasiūlymų. Šis turtingiausią planetos žmogų pavadino „moterišku“.

„Tau reikia paauginti savo raumenis, kad iš švelnios (moteriškos) Elonos virstum brutaliu Elonu“, – rusiškos kilmės socialiniame tinkle „Telegram“ rašė R. Kadyrovas. Nes tvirteris, kaip ir daugelis kitų socialinių tinklų Rusijoje yra blokuojamas.


Tuo pačiu atsakydamas R. Kadyrovas pakvietė „SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėją atvykti į Čėčėniją pasimokyti Kadyrovui suprantamo vyriškumo įgūdžių: naudotis ginklais, išmokti kovos meno ir naudojimosi socialiniais tinklais pagal Čėčėnijos vado suvokimą.

Anot Kadyrovo, Putinas „išpėręs velnius“ Muskui atrodys besielgiantis „nesportiškai“ prieš tokį silpną savo oponentą.

Kadyrovas pasiūlė Muskui mokymų programą „Rusijos specialiųjų pajėgų universitete“, arba sudalyvauti „Akhmat Fight Club“, kur Muskas sutvirtėtų fiziškai bei morališkai ir įgytų „plieninius nervus“. Dar vienas pasiūlymas iš Kadyrovo – sužinoti apie amerikietiškus „juoduosius viešuosius ryšius“ ir galimybė pasimokyti socialinių tinklų vadybos Grozne esančioje Čėčėnijos radijo ir televizijos kompanijoje.

„Tu grįši iš Čėčėnijos tapusi visiškai kita persona, Elona, tai yra, Elonai“, – „Telegram“ platformoje reziumavo Kadyrovas.

Po Kadyrovo žinutės Muskas savo tviterio profilyje pasikeitė vardą į „Elona Musk“.

Elonas Muskas

„Ačiū už pasliūlymą, tačiau tokios puikios pratybos man suteiktų per daug pranašumų. Tad jei jis (Putinas) bijo kovoti, aš prižadu naudoti tik savo kairiąją ranką, nors esu net ne kairiarankis“, – Kadyrovui atsakė Elonas Muskas.

Anksčiau Elonas Muskas pranešė apie pagalbą Ukrainai, kuomet į jį kreipėsi Ukrainos viceministras Michailas Fedorovas. Jis rašė: „Elonai Muskai, kol tu mėgini nuvykti ir kolonizuoti Marsą, Rusija okupuoja Ukrainą. Kol tavo raketos sėkmingai sugrįžta iš kosmoso, tol Rusijos raketos bombarduoja Ukrainos civilius žmones. Mes prašome suteikti Ukrainai „Starlink“ interneto prieigą ir kreiptis į likusius sveiko proto Rusijos žmones“.

Elonas netrukus atsakė, kad jo bendrovė „Starlink“ užtikrino Ukrainai palydovinio interneto tiekimą: „Starlink paslaugos Ukrainoje aktyvuotos. Daugiau interneto įrangos – jau pakeliui“.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės