Programišių „Anonymous“ inicijuotas informacinis karas prieš Rusijos valdžią, pažymėta grotažyme #OpRussia tęsiasi – dar daugiau Rusijos gyventojų pasiekė informacija apie tai, kas vyska Ukrainoje, kuomet į šią šalį įsiveržė Putino Rusijos karinės pajėgos, rašo hstoday.us.


„Anonymous“ programišiai „Squad303“ anksčiau sukūrė įrankį, kuris leido eiliniams piliečiams, nesusijusiems su programišiais, prisijungti prie informacinės kampanijos kovoje prieš Ukrainą užpuolusią Putino Rusiją. Programišiai ją pavadino „didžiausia ir sėkmingiausia kibernetine operacija pasaulio istorijoje“.

Vos per 48 valandas programišiai sukūrė įrankį 1920.in, kuris iš pradžių leido žmonėms iš viso pasaulio išsiųsti žinutes 2 milijonams rusų į jų telefonus ir informuoti juos apie Rusijos karo veiksmus Ukrainoje. Kiek vėliau jau buvo pasiekta 5 milijonų rusų kontaktų riba, o po kelių dienų – net 7 mln. Atsitiktine tvarka parinktuose adresatams Rusijoje buvo išsiųstos žinutės apie Putino Rusijos armijos nusikaltimus Ukrainoje.

„Net savo sapnuose nesame regėję tokio rezultato. Ačiū jums, žmonės iš viso laisvojo pasaulio“, – pranešė „Squad303“ tvirteryje pažymėje, kad „Anonymous“ esate JŪS! Nesustokite! #fightforUkraine“.


Tiesa, programišiai pranešė, kad jų serveriai taip pat nelieka nepastebėti – ir patys sulaukia atakų iš Rusijos, Kinijos, Indonezijos.

Tačiau programišiai rankų nenuleidžia – jau sukurtas įrankis, leidžiantis 20 milijonus rusų pasiekti per programėlę „WhatsApp“.


Tuo tarpu informacinė ataka prieš Putino Rusiją vyksta daugiau nei vienu frontu. Programišiai „GhostSec“ pranešė, kad nulaužė šimtus Rusijos valdžios ir armijos institucijų spausdintuvų ir automatiškai išspausdino tokias žinutes: „Tai ne jūsų karas. Tai jūsų valdžios karas. Jūsų broliams ir seserims buvo meluojama. Kai kurie padaliniai kovoja Putino karą manydami, kad jie sukurs didžią istoriją dėl didesnio gėrio, nors iš tiesų tėra invazijos į Ukrainą bendrininkai. Broli, atmerk akis. Šlovė Ukrainai. Laimink Dieve Ukrainos ir Rusijos žmones.


Praėjusią savaitę programišiai pranešė, kad nutekino 360 000 dokumentų iš Rusijoje už cenzūrą atsakingos agentūros „Roskomnadzor“. Tuo tarpu pati agentūra Putino įsakymu užblokavo vakarietiškų socialinių tinklų platformas – įskaitant „Instagram“, „Twitter“, „Facebook“ ir daugelį kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės