„Anonymous“ anksčiau teigė, kad per kibernetinę ataką prieš „Rosneft Deutschland“ padarė didelę žalą. Apie tai praneša Reuters.

Stebėtojų tarybos pirmininkas yra buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schröderis, pastaruoju metu nuskambėjęs antraštėse, kai po invazijos į Ukrainą atsisakė išsižadėti savo bičiulio Rusijos prezidento Vladimiro Putino bei tariamai slapta keliavo tarpininkauti į Maskvą.

Anonymous nulaužė Rosneft duomenis

„Rosneft Deutschland“ neatsakė į prašymą pakomentuoti įsilaužėlių pranešimus.

Pasak „Anonymous“, per ataką pagrobta iš viso 20 terabaitų duomenų, įskaitant duomenis apie įmonės vadovų nešiojamųjų kompiuterių atsargines kopijas.

Taip pat pavyko nuotoliniu būdu ištrinti 59 iPhone ir kitus įrenginius. Įsilaužėlių grupė teigė, kad atsisiųsti duomenys dabar bus persijoti. Visų duomenų skelbti ji neketina. „Mums smalsu, ar sužinome ką nors apie poną Schröderį“, – rašoma „Anonymous“ pranešime internete.

„Rosneft Deutschland“ turi akcijų trijose Vokietijos naftos perdirbimo gamyklose. Jos pačios duomenimis, pastaraisiais metais įmonė buvo atsakinga už maždaug ketvirtadalį viso žalios naftos importo į Vokietiją. Dėl to įmonė yra viena iš vadinamųjų „infrastruktūrai svarbių“ objektų Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės