„Akivaizdu, mūsų veikla yra pastebėta ir kažkam ji nepatinka. Iš anksto numatėme tokias rizikas ir joms pasiruošėme. Vakarykštis kibernetinis išpuolis tęsėsi ilgiau nei valandą, bet žalos nepadarė. Sakyčiau, kad mus atakavę programišiai lyg rusai šauktiniai – susidūrę su pasipriešinimu, metė techniką ir pabėgo“, – sakė organizacijos „Stiprūs kartu“ koordinatorius Mykolas Markauskas, atsakingas už IT sritį.

„Stiprūs kartu“ internetinė svetainė yra vienas pagrindinių įrankių surenkant duomenis apie siūlomus būstus, apie savanorius pavėžėjimo paslaugai bei registruojant karo pabėgėlių pagalbos prašymus. Savanorių centro pateiktais duomenimis, šiuo metu jau gauta per 9 000 būsto pasiūlymų, pavėžėjimo nuo pasienio paslaugas pasirengę teikti apie 2 700 žmonių.

„Stiprūs kartu“ primena, kad visi asmenys, galintys suteikti laikiną apgyvendinimą nuo Putino agresijos bėgantiems ukrainiečiams ar norintys pavėžėti nuo pasienio iki Lietuvos ukrainiečius, turi užpildyti formą svetainėje stipruskartu.lt.

Nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvą „Stiprūs kartu“ įgyvendina Lietuvos šaulių sąjungos Pelėdų būrys kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją