Tačiau karas vyksta net tik ant žemės, bet ir kibernetinėje erdvėje. Kremliaus pakalikai kuria propagandines socialinių tinklų grupes, kuriose šlovina Putino Rusijos kariuomenės vykdomas žudynes.

Į propagandinę veiklą įtraukiami ir rusų vaikai iš kadetų grupių. Kiti dalijasi vaizdais su propagandiniais plakatais viešojo transporto stotelėse, kuruose vaizduojamas rusų karys ir prierašas rusiškai „rusų pavasaris“, dalijamasi žiniomis, neva į Ukrainą ateina „savi“.

Putino Rusijos karo nusikaltimų šlovintojai siautėja socialiniuose tinkluose.
Putino Rusijos karo nusikaltimų šlovintojai siautėja socialiniuose tinkluose.

Dėl intensyviai skleidžiamos Putino Rusijos propagandos ir objektyvių informacijos kanalų blokavimo, šios šalies gyventojai negali gauti objektyvios informacijos apie Putino ir Rusijos armijos vykdomus karo nusikaltimus.

Putino Rusijos karo nusikaltimų šlovintojai siautėja socialiniuose tinkluose.

Tam, kad Rusijos piliečiai sužinotų apie žudynes Ukrainoje, informacinę ataką prie Rusijos propagandą surengti kviečia tiek programišių grupuotė „Anonymous“, tiek ir Vakarų šalių gyventojai.

Kaip internetinėje erdvėje pranešti apie Rusijos vykdomus karo nusikaltimus?

Komentarus apie tikrus įvykius Ukrainoje galite rašyti, nuotraukas bei vaizdo siužetus galima skelbti Putino pakalikų grupėse:

Telegram:

Facebook:

Odnaklasniki:

Kitas Rusijos propagandą sleidžiančias grupes galima rasti paieškoje, įvedus raktinius žodžius, pavyzdžiui, путина, россию,

Nesant galimybei palikti įrašo, nuotraukos ar vaizdo siužeto, apie grupės nelegalią veiklą galima pranešti „Facebook“.

Taip pat galima laikinai užsiregistruoti pažinčių svetainėse, sukūrus netikrą profilį ir informuoti apie Putino Rusijos vykdomus karo nusikaltimus Ukrainoje.

Apie tai idėja pasidalijo Agnė Kulitaitė:

„Kiekvienas turi savų kanalų platinti tiesą. 1. Nusiperki Tinder Gold. 2. Pakeiti lokaciją iš Vilniaus į Maską. 3. Atakuoji rusus Tinder'yje, gal bent vienas atsipeikės.

Ir, dėmesio, renkama nauja kariuomenė į Badoo dating apps'ą, nes jis Rusijoje pirmauja pagal vartotojų skaičių“, – epartizanus į kovą su Rusijos propaganda ir dezinformacija kvietė Agnė Kulitaitė.

Tam, kad tikslas būtų pasiektas, reikia susikurti netikrą rusišką vardą ir pavardę. Žinutę rusų kalba apie tikrus įvykius Ukrainoje, kurią norite pasirašyti pažinčių programėlės profilyje, galima išsiversti per deepl.com.

Anksčiau į epartizaninę kovą pakvietė ir programišių grupuotė „Anonymous“, ragindama Rusijoje esančių kavinių, restoranų, viešbučių ir kitų verslų atsiliepimuose „Google Maps“ palikti komentarą apie tikrus įvykius Ukrainoje ir pasidalinti vaizdais Putino Rusijos vyktomų žudynių Ukrainoje, kur žūva nekalti žmonės. Tačiai vėliau „Google Maps“ apribojo tokią galimybę, nes tai dėl žiaurių karo vaizdų „neatitiko naudojimosi taisyklėmis“.


Informuoti Rusijos piliečius apie Putino Rusijos agresiją Ukrainoje galima ir per Rusijoje populiarų „Yandex Maps“.

Taip pat kometarus bei vaizdus iš Ukrainos epartizanai gali palikti Rusijos federacijos užsienio reikalų ministro atstovės Marijos Zacharovos socialinių tinklų puslapiuose:

Telegram:

Rusijos federacijos Dūmos feisbuko profilis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės