Apie interneto trolių sukeltas problemas mieste kalba Maskvos meras Sergejus Sobianinas, žinią skleidžia ir Kremliaus valdomas puslapis vesti.ru. Milžinišką ataką socialiniuose tinkluose patiria Rusijos federacijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Restoranų, parduotuvių, viešbučių ir kitų įmonių, kurios nepalaikė Ukrainos, interneto svetaines užplūdo grasinimai, klastotės ir skundai. Padarysime viską, kad užtikrintume normalų miesto funkcionavimą ir apsaugosime maskviečius“, – rašo Maskvos meras S. Sobianas.

Rusijos sukeltas karas Ukrainoje

O jį jau cituoja Kremliaus kontroliuojama žiniasklaidos svetainė vesti.ru. Straipsnio apie problemas Maskvoje antraštė – „Sobyaninas kreipėsi į Maskvos gyventojus“.

Interneto partizanai atakuoja Rusijos valstybės veikėjus ir pagrįstai kaltina karo nusikaltimais, vykdomais Ukrainoje

Tuo tarpu Rusijos federacijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova patiria milžinišką socialinių tinklų vartotojų ataką. Po jos parašymais apie Europos Sąjungos sprendimus dėl Ukrainos feisbuke pasipylė tūkstančiai komantarų rusų kalba apie tikrąją padėtį Ukrainoje.

Komentaruose – pagrįsti kaltinimai Putinui ir jo pakalikams su įrodymais dėl Rusijos karių Ukrainoje žudomų nekaltų žmonių, Rusijos agresijos, teroro veiksmų ir karo nusikaltimų.

Galite apsilankyti M. Zacharovos feisbuko profilyje ir pamatysite, kaip siautėja epartizanai: https://www.facebook.com/maria.zakharova.167

Interneto partizanai atakuoja Rusijos valstybės veikėjus ir pagrįstai kaltina karo nusikaltimais, vykdomais Ukrainoje
Interneto partizanai atakuoja Rusijos valstybės veikėjus ir pagrįstai kaltina karo nusikaltimais, vykdomais Ukrainoje

Trolių ataką patiria ir finansų įstaigos, pavyzdžiui, „Sberbank“ (Сбер). Jų feisbuko paskyroje prasidėjo didžiulė epartizanų ataka, kuria specialiai keliamas sąmyšis, sėjama panika dėl neva sutrikusių pinigų pervedimų, negalėjimo nusiimti pinigų iš bankomato ir kitų su pinigais susijusių problemų.

Dėl patirtų sutrikimų „Sberbank“ išplatino oficialų pranešimą, kad susiduria su problemomis ir surašė instrukciją, kaip gintis nuo intertneto trolių.

Interneto partizanai atakuoja Rusijos valstybės veikėjus ir pagrįstai kaltina karo nusikaltimais, vykdomais Ukrainoje

Tiesa, prieš kelias dienas programišių grupuotė „Anonymous“ paneigė klaidingą vaizdo siužetą, kuriame programišiais apsimetę kiti asmenys pagrasino, kad visų Rusijos žmonių pinigai iš sąskaitų bankuose bus pervesti Ukrainai, todėl šie turi skubėti nusiimti grynų pinigų.

Nors tai ir buvo netikra žinutė, ji gana plačiai pasklido internete ir pasiekė Rusijos gyventojus.

Ragina kilti į kibernetinę kovą

Apie pasiekimus kibernetinio karo fronte prieš Putino Rusiją parašė ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Karolis Žukauskas ir paragino prisijungti prie epartizanų veiklos.

„Sveikinu mus visus – mums labai gerai sekasi. Rusija pradėjo skųstis, kad prieš ją internete vienijasi troliai.
Jaučiat? Supuvusi šalis, turbūt nuo pat interneto atsiradimo pradžios savo propagandai besinaudojusi troliais, dabar skundžiasi, kad ją troliai puola. Kuo dar pasiskųs, kad Ukrainos kariai atsišaudo?
Labai gerai – agresoriaus kanalai dėl mūsų jau nervinasi, gaišta laiką ir neigia mūsų skleidžiamus gandus. Nėra geresnio kelio gandų skleidimui, nei oficialus jų neigimas per tokią krizę, kai rusai ir taip mato, kaip rublis šuoliuoja žemyn“, – rašo Karolis Žukauskas.

Prie raginimų kilti į kibernetinį karą prieš Putino Rusiją prisideda ir žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius:

Antradienį, po to kai programišių grupuotė „Anonymous“ paragino "Google Maps" pažymėtiems Rusijos verslams – retoranams, viešbučiams ir kt. – rašyti atsiliepimus ir dalintis karo vaizdais iš Ukrainos, šimtai tūkstančių atsiliepimų ir nuotraukų užplūdo „Google Maps“. Nes tik taip Putino Rusijos propagandos apakinti žmonės gali pamatyti, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje ir kokį kruviną teroro aktą vykro Putinas.

Internetoi partizanai atakuoja Rusijos valstybės veikėjus ir pagrįstai kaltina karo nusikaltimais, vykdomais Ukrainoje

„Anonymous“ žinutė buvo tokia: „Nueikite į Google Maps. Susiraskite Rusiją. Parašykite atsiliepimą restoranui ar kavinei ir paaiškinkite, kas vyksta Ukrainoje“.

Prie informacijos karo prieš Rusijos propagandą galite prisidėti „Google Maps“ arba
„Yandex Maps“ paliktadmi atsiliepimą apie Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės