„Nuo karo į mūsų šalį pasitraukusiems kaimynams kiekvienas turime padėti tuo, kuo galime. Mes pasiruošę užtikrinti ukrainiečiams ryšį jiems suteikdami reikiamą kiekį „Pildyk“ kortelių. Kviečiu ir kitus Lietuvos verslus prisidėti ir suteikti pagalbą tuo, kuo gali“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ perduos „Pildyk“ korteles „Raudonojo Kryžiaus“ bei „Stiprūs kartu“ organizacijoms, kurios pasirūpins, kad jos operatyviai pasiektų į Lietuvą atvykusius ukrainiečius. SIM korteles gavę žmonės galės tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje. Šiuo metu visiems „Tele2“ ir „Pildyk“ klientams skambučiai ir SMS į Ukrainą taip pat yra nemokami.

Jau kitą savaitę ant „Pildyk“ pakuočių, kurios teikiamos ukrainiečiams ir pildyk.lt puslapyje informacija bus pateikta ir jų gimtąja kalba.

Operatoriai kompensuos skambučius ir žinutes su Ukraina

„Bitė Lietuva“ nurodo, kad klientams kompensuos skambučius ir trumpąsias SMS žinutes į ir iš Ukrainos, taip pat skambučius ir žinutes šalies viduje. Tai daroma siekiant, kad šalyje esantiems ar dėl artimųjų nerimaujantiems žmonėms būtų lengviau susisiekti. „Suprantame, kad mūsų klientai atsidūrę neeilinių įvykių sūkuryje turi svarbų poreikį naudotis mobiliojo ryšio paslaugomis. Tikimės, kad mūsų teikiama pagalba bent šiek tiek palengvins šį sudėtingą laikotarpį,“ – pasakoja Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Bendrovė kompensuos Ukrainoje esančių klientų skambučius ir trumpąsias SMS žinutes į ir iš Ukrainos ir šalies viduje. Klientai kompensacijas už paslaugas matys savo kito mėnesio sąskaitose. Šių metų sausio mėnesį „Bitė“ padėjo ir klientams neramumų krečiamame Kazachstane – kompensavo svarbiausias ryšio paslaugas. Pernai bendrovė pirmoji ištiesė pagalbos ranką ir baltarusiams – IT bendroves „Bitė“ pakvietė kurtis Lietuvoje ir pasiūlė ryšio paslaugas 3 mėnesius teikti nemokamai.

„Telia“ praneša, kad nemokamai bendrauti tarp Lietuvos ir Ukrainos operatoriaus klientai galės dešimt dienų nuo ketvirtadienio iki kovo 4 d. imtinai.

Nemokami skambučiai ir SMS galioja visiems „Telia“ privatiems ir verslo klientams, tiek skambinant ar siunčiant SMS iš Lietuvos į ukrainietiškus numerius11, tiek Ukrainoje esantiems žmonėms – jie gali skambinti ar siųsti žinutes šalies viduje ir į Lietuvą. „Ukrainoje prasidėję kariniai veiksmai kelia realų pavojų šioje šalyje esantiems žmonėms. Jungiame nulinį tarifą skambučiams ir SMS į ir iš Ukrainos, kad šioje šalyje esantys žmonės galėtų operatyviai gauti informaciją ir patys susisiekti su reikiamais asmenimis ar institucijomis, o artimųjų ir pažįstamų Ukrainoje turintys lietuviai galėtų nevaržomai su jais bendrauti“, – pranešime cituojamas „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič. „Telia“ klientai susisiekti su savo artimaisiais ir draugais, esančiais Ukrainoje, galės tiek iš mobiliojo, tiek iš fiksuotojo ryšio tinklo skambučiais ar SMS žinutėmis.

Ten šiuo metu esantys žmonės galės nemokamai skambinti ir siųsti SMS į Lietuvą, priimti iš čia ateinančius skambučius, taip pat skambinti ir susirašinėti SMS su ukrainietiškais numeriais. Nemokami skambučiai ir SMS tarp Lietuvos ir Ukrainos galios „Telia“ privatiems ir verslo klientams, turintiems abonentinius fiksuotojo ir mobiliojo ryšio planus, įskaitant ir išankstinio „Ežio“ bei „Extra“ mokėjimo paslaugų vartotojus.

„Tele2“ nurodo, kad skambučiai ir SMS į ukrainietiškus numerius mobiliojo ryšio operatoriaus tinkle bus kompensuojamos privatiems, verslo klientams ir naudojantiems išankstinio mokėjimo paslaugą. „Esame liudininkai įvykių, kurie nesuvokiami demokratiniame ir laisvame pasaulyje. Šių didelių išbandymų akivaizdoje darom tai, ką galim – padedam savo klientams palaikyti ryšį su artimaisiais“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims. Skambučiai į Ukrainą bus kompensuojami nuo vasario 24 d. vidurnakčio. Operatorius tokį sprendimą priėmė reaguodamas į situaciją Ukrainoje, Rusijai pradėjus prieš ją karinius veiksmus.

„Tele2“ privatiems ir verslo klientams, skambinantiems į Ukrainą, nieko daryti nereikia – kompensacija už šį laikotarpį bus pritaikyta mėnesio pabaigoje skaičiuojant sąskaitą. „Tele2“ taip pat kompensuos tarptinklinio ryšio paslaugas privatiems ir verslo klientams, esantiems Ukrainoje. Išankstinio mokėjimo paslaugos „Pildyk“ klientams yra įjungiamas nulinis tarifas skambučiams ir SMS į ukrainietiškus numerius.

Į pagalbą jungiasi ir „Bitė Lietuva“

Į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams iš Ukrainos „Bitė Lietuva“ nemokamai suteiks svarbiausias ryšio paslaugas. Ukrainos pabėgėliams bendrovė suteiks 30 tūkst. „Labas“ SIM kortelių.

„Stengiamės įvairiais būdais pagelbėti karo siaubą išgyvenantiems ukrainiečiams, tad suteiksime tūkstančius ryšio kortelių nuo karo baisumų bėgantiems žmonėms. Tuo pačiu išnaudojame kiekvieną progą pakviesti visus Lietuvoje veikiančius verslus, visus Lietuvos žmones susivienyti ir padėti Ukrainos žmonėms pagal savo galimybes“, – sako Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Kortelės perduodamos paramos organizacijoms „Lietuvos Raudonasis Kryžius“ ir „Stiprūs kartu“, kurios rūpinsis, kad SIM kortelės kuo greičiau būtų perduodamos iš Ukrainos atvykusiems žmonėms. Kurį laiką jie galės skambinti ir siųsti SMS į Ukrainą nemokamai. Lietuvoje galės 30 dienų neribotai naršyti, taip pat priklauso 200 minučių skambučių ir 200 trumpųjų SMS žinučių.

Ukrainoje esantiems savo klientams bei dėl artimųjų šioje šalyje nerimaujantiems žmonėms „Bitė“ taip pat suteikė nemokamų ryšio paslaugų, parėmė Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugiją 10 tūkst. eurų, taip pat nemokamai teikia paramos rinkimą trumpaisiais numeriais įvairioms nevyriausybinėms organizacijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją