Apie jungtinę programišių ataką „Anonymous“ pranešė tviteryje ketvirtadienį. Žinutėje skelbiama, kad jie jungiasi į kibernetinį karą prieš Rusijos valdžią, skelbia businessinsider.com.

Kai kurie iš valstybinių Rusijos svetainių buvo visiškai nulaužti arba jų veikimas sulėtintas – labiausiai paveiktos buvo Rusijos valstybinių įstaigų, Kremliaus, Dūmos ir gynybos ministerijos puslapiai.

Rusijos gynybos ministerijos puslapis penktadienį apie 13:30 buvo atjungtas nuo interneto.

Rusijos gynybos ministerijos puslapis neveikia


Be to, kad buvo surengta ataka prieš rt.com, programišiai surengė ir DDoS atakas prieš Rusijos interneto tiekiejus – Com2Com, Relcom, Sovam Teleport ir PTT-Teleport Moscow.

„AnonYmous“ programišių paskyrose buvo pastebėtos naudojamos grotažymes #OpRussia ar #OpKremlin. Panašiai kaip ir #OpISIS, kuomet programišiai nulaužė teroristinių organizacijų propagandinius kanalus.

Anonymous programišių grupuotė skelbia kibernetinį karą V. Putinui

„Anonymous“ teigia, kad ataka prieš Rusiją surengta po to, kai Rusijos programišiai užpuolė Ukrainos valdžios interneto svetaines, keletą bankų ir kitas informacinių technologijų kompanijas.

Vėliau Rusijai pavyko atstatyti dalį programišių nulaužtų puslapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės