Vis dėlto tai pirmas feisbuko vartotojų sumažėjimas per visą šio socialinio tinklo istoriją. Platformą valdančios bendrovės „Meta“ akcijos Niujorko biržoje po šios žinios smuko 20 proc., rašo „Mashable“.

Kaip praneša portalas „Mashable“, praėjusią savaitę kompanija „Meta“, valdanti platformas „Facebook“ ir „Instagram“ pareiškė, kad europiečiams gali išjungti feisbuką ir instagramą.

JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai pateikė ataskaitą, kurioje įtrauktas stebėtinai griežtas scenarijus: visiškai nutraukti „Instagram“ ir „Facebook“ veiklą Europoje.

Markas Zuckerbergas

Kaip rašo „Mashable“, problema kompanijai yra duomenų apsauga ir reguliavimas Europoje, kuris neleidžia „Metai“ siurbti europiečių duomenų į amerikietiškus serverius. Kompanija aiškina, kad galimybė apdoroti duomenis skirtingose šalyse yra labai svarbi jos veiklai, personalizuotos reklamos rodymui.

Tačiau Europos įstatymai saugo vartotojų privatumą, jų duomenys turi būti tvarkomi ES jurisdikcijoje, ir tai neleidžia pasinaudoti JAV esančiomis sistemomis. Kadangi „Meta“ nepasiekė naujų susitarimų dėl duomenų dalijimosi, ji grasina trauktis iš žemyno su „Facebook“ ir „Instagram“.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)