Pasak „Grupo Impresa“, programišiai siekė sutrikdyti bendrovės paslaugų teikimą ir prenumeratoriams išsiųsti melagienų. Vienas iš melagingų pranešimų skambėjo taip: „Karšta naujiena: Prezidentas nušalintas ir apkaltintas žmogžudyste: „Lapsus$“ yra naujasis Portugalijos prezidentas“.

Bendrovė savo pareiškime nurodė, kad įsilaužėliai nepareikalavo sumokėti jokios sumos.

Nusikaltėliai gavo prieigą prie konglomerato „Amazon Web Services“ paskyros ir išsiuntė prenumeratoriams elektroninių laiškų bei tekstinių žinučių, nurodoma pareiškime.

Įsilaužėliai turėjo prieigą prie dalies prenumeratorių informacijos, tačiau „Grupo Impresa“ pareiškė neturinti įrodymų, kad buvo pavogta jų slaptažodžių ar kredito kortelių duomenų.

Remiantis pareiškimu, ataka įvykdyta sausio 2-osios paryčiais, o vėliau tą pačią dieną bendrovė atgavo savo debesijos paslaugų kontrolę.

Vis tik ketvirtadienį dvi pagrindinės bendrovės svetainės – priklausančios populiariam savaitraščiui „Expresso“ ir transliuotojo SIC valdomoms televizijoms – tebesinaudojo laikinais tinklalapiais.

Incidentą tiria portugalų policija ir Nacionalinis kibernetinio saugumo centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją