Apie 5G sąmokslo teorijas tikrai esate girdėję. Trumpai – yra žmonių, kurie mano, kad 5G ryšys yra žalingas žmogaus sveikatai. Iš dalies taip yra dėl to, kad 5G antenų bus žymiai daugiau nei 4G – jų aprėptis nėra tokia gera, o ir įvairūs pastatai lengvai blokuoja 5G signalą. Kita vertus, nejonizuojanti 5G tinklo spinduliuotė nerimą kelia ir dėl to, kad yra nauja. Kadaise panašiai buvo bijoma ir ankstesnių kartų mobiliojo ryšio antenų.

Todėl sąmokslo teorijų kūrėjai rado puikią terpę gerai užsidirbti. Sukūrę neva 5G bangas neutralizuojančiu pakabukus užsimanė juos pardavinėti patikliems sąmokslo teorijų mėgėjams.

Kvantinis anti 5G pakabukas, kuriuo apkvailino sąmokslo teorijų mėgėjus. National Institute for Public Health and the Environment nuotr.

Tačiau Nyderlandų Visuomenės sveikatos ir aplinkos institutas atliko tyrimą – išanalizavo eilę nuo 5G radiacijos tariamai saugančių produktų. Tarp jų – „kvantiniai pakabukai“, „neigiamų jonų juvelyrika“, nuo radiacijos saugančios miego kaukės. Tai, kad šie daiktai nesaugo nuo 5G kaip ir savaime aišku. Tačiau Nyderlandų institucijos perspėja – 10 tirtų produktų patys skleidžia jonizuojančią radiaciją. 5G tinklas jonizuojančios radiacijos neskleidžia.

Radioaktyvūs aksesuarai ant veido ir kaklo (šalia skydliaukės) skamba kaip prasta idėja? Na, taip ir yra. Tiesa, reikia pabrėžti, kad tie produktai yra labai silpnai radioaktyvūs. Problema ta, kad jie dėvimi ilgą laiką, todėl per ilgesnį laiką gali pakenkti. Kai kurie iš radioaktyvių produktų yra skirti vaikams ir, pagal pardavėjų rekomendacijas, turėtų būti nešiojami nuolatos.

Žinoma, Nyderlandai uždraudė radioaktyvius gaminius. Sąmokslo teorijų mėgėjams tai tikriausiai tik dar kartą įrodo, kad valdžia siekia juos nuodyti 5G spinduliuote ir dėl to uždraudė apsisaugojimo priemones.

Šaltinis: https://english.autoriteitnvs.nl/latest/news/2021/12/16/do-you-have-a-quantum-pendant-anti-5g-pendant-or-a-negative-ion-jewellery-item-or-sleep-mask-if-so-store-it-away-safely