Bauda, siekianti 65 mln. Norvegijos kronų (6,3 mln. eurų), yra didžiausia iš kada nors skirtųjų šioje šalyje tokio pobūdžio byloje.

„Padarėme išvadą, kad „Grindr“ elgsena grindžiamos reklamos tikslais be jokio teisinio pagrindo yra atskleidusi naudotojų duomenų trečiosioms šalims“, – pareiškė Tobiasas Judinas, Norvegijos duomenų apsaugos tarnybos tarptautinio skyriaus vadovas.

„Grindr“, kurią jos kūrėjai pristato kaip „didžiausią pasaulyje socialinių tinklų programėlę, skirtą homoseksualams, biseksualams, translyčiams ir vadinamiesiems queer asmenims“, kaltinama tuo, jog dalijosi savo naudotojų GPS koordinatėmis, kai kuriais jų profilių duomenis, kaip antai duomenimis apie amžių ar lytį, ir tuo, kad jie apskritai naudojasi „Grindr“.

Duomenų apsaugos tarnybos vertinimu, naudotojai nebuvo aiškiai informuojami apie tokią praktiką ir nebuvo gautas jų aiškus atitinkamas sutikimas, taigi buvo pažeistas 2018 metais įsigaliojęs Europos Sąjungos (ES) Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas.

„Manome, jog duomenys, kurie atskleidžia, jog asmuo yra „Grindr“ naudotojas, aiškiai parodo, kad toks asmuo priklauso seksualinei mažumai“, – pažymėjo tarnyba.

Sausį tarnyba įspėjo, kad „Grindr“ gresia 100 mln. kronų bauda, tačiau suteikė bendrovei galimybę iki vasario 15 dienos paaiškinti savo poziciją.

„Grindr“ įrodinėjo, kad pažeidimai buvo padaryti prieš 2020 metų balandį, kai programėlė pakeitė savo naudojimo taisykles.

Apskųsti tarnybos sprendimą dėl baudos bendrovė gali per tris savaites.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)