„Gruodžio 8 dieną „Adform“ aptiko kibernetinio saugumo incidentą. Atakos metu programišiai įsilaužė į bendrovės IT sistemas. Bendradarbiaujant su IT saugumo partneriais yra atliekami tyrimai ir duomenų atkūrimo veiksmai. Visos išorinės platformos yra veikiančios (…), jokia žala kuriamai produkcijai ir klientams nėra padaryta. (…). Atakos metu programišiai įsilaužė į vidines sistemas ir pavogė vidinius įmonės failus bei grasino juos paviešinti. „Adform“ nedelsiant kreipėsi į atsakingas institucjas ir IT saugumo ekspertus. Dirbame, kad nustatytume kokie duomenys yra pavogti ir kokie asmenys nukentėjo(...)“, – teigiama pranešime.

Adform

Anot kompanijos vadovo Troels Jensen, vidinės IT apsaugos sistemos suveikė tam, kad būtų išvengta platesnės apimties kibernetinės atakos: „Programišiai sugebėjo pavogti tik nedidelį kiekį asmeninių ir vidinių administracinių duomenų“.

Pranešime prašoma supratingumo dėl susidariusios situacijos, taip pat smerkiamas bet koks kibernetinių nusikaltėlių mėginimas reikalauti išpirkos ir pavogtų duomenų viešinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)