„Skaitmeninėje erdvėje atsiveriančios galimybės gali greitai virsti sunkiai valdomomis saugumo rizikomis, jeigu nėra užtikrinama kibernetinė sauga. Artėjantis renginys yra apie jaunų profesionalų indėlį siekiant suvaldyti kylančius technologines, žmogiškąsias ir potencialiai prarandamų resursų rizikas, su kuriomis susiduriame kiekvienas“, – sako Krašto apsaugos ministerijos Kibernetinio saugumo ir informacinių technologijų politikos grupės vadovas Jonas Skardinskas.

Kaip spartėjanti technologinė pažanga ir dirbtinio intelekto plėtra gali paveikti šiuolaikinę visuomenę? Su kokiomis naujomis grėsmėmis susiduria valstybės saugumas? Kokiais metodais ir priemonėmis kariaujami šiuolaikiniai karai? Kokie technologiniai sprendimai turi būti įdiegti valstybės gynybos sistemoje siekiant atremti hibridines grėsmes? Į šiuos ir panašius klausimus sieks atsakyti hakatono dalyviai.

Tris dienas nuotoliniu būdu vyksiančio hakatono „Delta1“ tikslas – sutelkti gabiausius Lietuvos ir užsienio talentus naujiems technologiniams sprendimams atrasti ir šiuolaikinės kariuomenės iššūkiams įveikti. Daugiau nei 100 gynybos ekspertų, akademinės bendruomenės, technologinių kompanijų ir startuolių atstovų ieškos pažangių sprendimų 5 pagrindinėse – atvirų šaltinių duomenų analizės, turinio valdymo sistemos pažeidžiamumo įvertinimo, kibernetinių atakų padarytos žalos apskaičiavimo, socialinės inžinerijos vektorių ir karo su turinio piratais – temose.

„Tikimės, kad šis hakatonas įgalins kibernetinės bendruomenės narius surasti bendraminčių, sukurti novatoriškų kibernetinio saugumo sprendimų ar netgi pradėti savo startuolį“, – akcentuoja J. Skardinskas.

Hakatono „Delta 1“ organizatoriai pabrėžia, kad tvirtas kariuomenės ir visuomenės ryšys yra gyvybiškai svarbus valstybės ir jos piliečių ateičiai. Todėl tikimasi, kad hakatone ne tik bus sukurti pažangūs gynybos sprendimai, bet glaudus karybos ekspertų, mokslo ir verslo atstovų bendradarbiavimas paskatins svariai prisidėti prie saugios ir pažangios Lietuvos valstybės raidos.

Renginio „Delta 1“ organizatoriai Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomenė, Kauno technologijos universitetas. Renginio partneriai internetinio saugumo srities lyderis „Nord Security“, saugumo priemonių platintojas „ESET“.

Geriausieji sprendimai bus paskelbti lapkričio 14 d., taip pat įvertinti ir piniginiais prizais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)