„Green City Ferries“ dar 2014 metais pradėjo žvalgytis į elektrinius keltus. Tuomet Švedijos laivų statytas „Echandia“ padėjo „Green City Ferries“ pastatyti elektrinį 100 vietų keltą. Dabar į komandą jungiasi Naujosios Zelandijos „Teknicraft“ ir Italijos „Studio Sculli“. Kompanijos kurs katamaraną „Beluga24“, kuris bus greitas, taupus ir draugiškas aplinkai.

„Beluga24“ naudos „Echandia“ baterijų ir vandenilio kuro elementų sistemą. Skaičiai kol kas nėra skelbiami, bet tai bus šiek tiek didesnis pėsčiųjų ir dviratininkų keltas, kuris turėtų pradėti darbą jau kitais metais.

„Beluga24“ naudos vandenilį, tačiau turės ir integruotą baterijų sistemą. Vandenilio privalumas tas, kad jo rezervuarus galima papildyti labai greitai, bet kol kas šis kuras nebūtinai yra gaminamas labai švariai. Taigi, baterijos padeda sumažinti laivo poveikį aplinkai. „Beluga24“ ant stogo turės nemažą saulės energijos jėgainę, kuri bus skirta vidiniams laivo energijos poreikiams užtikrinti.

„Beluga24“ nebus pirmasis vandenilį naudojantis keltas pasaulyje. Dar šiemet vandenilinis keltas pradės plaukioti San Franciske. Tiesa Stokholmo katamaranas bus greitasis (nors greitis dar neskelbiamas). Katamarano korpusas padeda plaukti seklesniuose vandenyse. Be to, „Beluga24“ turės povandeninį sparną, kuris kilstels laivą, sumažindamas vandens pasipriešinimą.