Nedidelį sraigtasparnį primenantis „VoloCity“ skraidantis taksi varomas elektra, jis kyla ir leidžiasi vertikaliai specialiai tam pritaikytuose taškuose. Šiame taksi įrengtas bagažo skyrius, o skristi gali du asmenys.

Kūrėjai sako, kai tai tiesiog ideali transporto priemonė, ne tik neteršianti gamtos, bet ir padedanti išvengti transporto spūsčių. Šį taksi skraidina 18 motorų, kuriuos maitina devynios pakartotinai įkraunamos baterijos. „Volocopter“ atstovų teigimu, „VoloCity“ net keturis kartus tylesnis už įprastą sraigtasparnį.

Volocopter Romos oro uoste.

„Aeroporti di Roma“ (AdR) vadovybė viliasi, kad šis skraidantis taksi bus imtas eksploatuoti jau po trejų metų ir galės svečius iš Fjumičino oro uosto į Romos centrą nuskraidinti per maždaug penkiolika minučių – per kamščius kelionė įprastu taksi užtruktų net 45 minutes. AdR vykdomasis direktorius Marco Trancone sako, kad kelionė šiuo taksi į vieną pusę kainuotų apie 150 eurų.

„150 eurų yra adekvati kaina, kurios pakaktų padengti šios paslaugos sąnaudas. Ji verta visų šių pinigų, nes susisiekimas žadamas greitas, visada laiku, apie 15 minučių, gal kiek ilgiau, bet neabejotinai greičiau nei įprastu taksi. Kelionė bus tyli, tvari, nes tai elektra varomas skraiduolis, naudojama žalioji energija, taigi į aplinką nebus išmetamas anglies dvideginis“, – tikino AdR vykdomasis direktorius Marco Trancone.

Volocopter Romos oro uoste.

Vos prieš dieną Italijos Romos, Venecijos ir Bolonijos miestai bei Prancūzijos Rivjera paskelbė suvienijantys jėgas kuriant bendrovę, kuri užsiimtų infrastruktūros skraidantiems taksi statyba bei administravimu.

Infrastruktūra, dar žinoma sraigtasparnių oro uostų arba vertidromų pavadinimu, bus skirta būtent skraidantiems taksi, gabensiantiems žmonės tarp miestų. Bendrovė, pavadinta „Urban Blue“, bendradarbiaus su „Volocopter“ ir sulauks investicijų iš fondo „EDF Invest“.

Volocopter Romos oro uoste.

„Urban Blue“ tai platforma, kuri atvira ir kitiems oro uostams, norintiems prisijungti prie mūsų tikslo vystyti Italiją, Prancūziją ir kitas šalis sujungsiančią urbanistinio mobilumo koncepciją. Mes, „Atlanta“, manome, kad urbanistinis mobilumas oru ateityje taps itin svarbus ir neabejotinai pakeis pirmiausia miestų mobilumo įpročius, o tada ir tarpmiestinį judėjimą“, – sakė „Atlantia“ investicijų vadovė Elisabetta de Bernardi:

Roma, kaip parodė Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūros tyrimas, vertinama kaip trečias pagal tinkamumą miestas Europoje vystyti urbanistinio mobilumo oru (UAM) projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)