Kraštovaizdis čia uolėtas, kalvotas, rausvo atspalvio. Jis primena Marsą, ir tai nėra atsitiktinumas. Čia, Ramono krateryje, esančiame dykumoje pietinėje Izraelio dalyje, šešių asmenų – penkių vyriškių ir vienos moters – komanda pradėjo įgyvendinti maždaug mėnesio trukmės projektą: gyvenimo Raudonojoje planetoje imitavimą.

Jų AMADEE-20 programos buveinė įsikūrusi uolėtoje vietovėje. Šioje buveinėje projekto dalyviai miega, valgo ir atlieka eksperimentus. Lauke jie vilki imitacinius kosmoso kostiumus, kuriuose įtaisytos kameros, mikrofonai ir autonominės kvėpavimo sistemos.

Marso imitacijos eksperimentas.

Austrijos asociacija šiam projektui vadovauja drauge su Izraelio kosmoso agentūra ir vietine organizacija D-MARS. Naujausieji Marso tyrimų zondai sužavėjo viso pasaulio astronomijos gerbėjus. Tokie įrenginiai kaip NASA marsaeigis „Perseverance“ ir pirmąjį skrydį Marse atlikęs sraigtasparnis „Ingenuity“ suteikia galimybę žvilgtelėti, kaip atrodo planetos paviršius.

Tačiau astronautų misijos veikiausiai reikės laukti dar daugiau nei dešimtmetį. Komanda viliasi, kad AMADEE-20 programa, kuri turėjo būti įgyvendinama 2020-aisiais, tačiau dėl COVID-19 buvo atidėta, suteiks naujų įžvalgų, padėsiančių pasirengti būsimajai misijai.

Marso imitacijos eksperimentas.

Šeši komandos nariai yra nuolatos stebimi, sekami jų gyvybiniai signalai, judesiai, siekiama išanalizuoti mėgstamiausias susibūrimo vietas. Tokiais būdais siekiama geriau suprasti žmogiškąjį faktorių.

Lauke kiti inžinieriai ir specialistai darbavosi tyrinėdami droną ir marsaeigį ir mėgindami patobulinti autonominę navigaciją ir žemėlapių sudarymą ten, kur neveikia GPS. Jie visi drauge atliks daugiau nei 20 eksperimentų tokiose srityse kaip geologija, biologija ir medicina. Juos įgyvendinus, planuojama paskelbti rezultatus.