Gerai, kad JAV prekyba prasidėjo net dviem savaitėmis anksčiau, todėl smalsiausieji galėjo pasižiūrėti ar pasiskaityti jau pasirodžiusių apžvalgų ir apsispręsti ar šie modeliai atitinka jų lūkesčius.

Tačiau iš savo patirties neskubėčiau daryti galutinės išvados, nes pradžioje visų gamintojų išmanieji telefonai turi tam tikrų trūkumų. Sistemos atnaujinimai pagerina išmaniojo funkcionalumą bei ištaiso smulkias klaidas, todėl kartais verta palaukti ir ilgiau.

Jei dizainas naujų „iPhone 13” išliko nepakitęs, lyginant su praėjusių metų modeliais, visgi didesnio atnaujinimo sulaukė „Pro“ modeliai - 120Hz ekrano atnaujinimo dažnis, padidintos akmuliatoriaus talpos, o svarbiausia atnaujintos kameros su profesionaliomis filmavimo galimybėmis.

iPhone 13 Pro Max

Geriausia žinia, kuria dalinasi dauguma apžvalgininkų – pagerėjęs baterijos tarnavimo laikas visų modelių, o brangiausio „iPhone 13 Pro Max” akumuliatorius šiai dienai geriausias iš visų rinkoje esančių flagmanų. Aišku, pakuotėje įkroviklio nėra, o tik laidas, todėl neturintiems, teks jį užsisakyti papildomai.

Taip pat džiugi žinia ta, kad prekybos pradžioje kaina išliko tokia pati kaip ir praėjusiais metais „iPhone 12” serijos modelių. Tiems, kam visgi nereikia naujausio modelio, senesni modeliai atpigo, todėl galima sutaupyti, jei renkatės tik iš „iPhone“ modelių.

iPhone 13 Pro Max

Naujovė, kurios dar nebuvo „iPhone“ modeliuose – tai net 1TB vidinės atminties telefone. Tai ne pirmas išmanusis turintis tiek atminties, tačiau tai aktuali informacija visiems, norintiems filmuoti nauju „ProRes“ formatu.

Apie dizainą kalbu mažai, nes tai kiekvieno asmeninė nuomonė – patinka arba ne. Geriausia rinktis tą išmanųjį, kuris tinka, patinka ir atitinka ne tik lūkesčius, bet ir kainą. Man, kaip DELFI TV operatoriui, kuris daug filmuojančiam ir fotografuojančiam, įdomiausia yra kamera.

iPhone 13 Pro Max

Nugarėlėje išsikišimas kiek didesnis ir tai ne visiems gali patikti, tačiau „iPhone“ modelius visada rekomenduoju tiems, kuriems reikia kokybiško vaizdo filmavimo. Ar tokie yra ir naujieji modeliai, paaiškės apžvalgoje, kai ateityje pavyks išbandyti kamerų galimybes ir palyginti su kitų gamintojų flagmanais.

iPhone 13 Pro Max

Visus naujuosius flagmanus bus galima užsisakyti su 128 GB, 256 GB arba 512 GB vidinės atminties talpa, o „iPhone Pro“ ir „iPhone Pro Max“ modelius papildomai – su 1 TB talpa. Naujųjų telefonų kainos parduotuvėse svyruoja nuo 819 Eur iki 1 859 Eur, priklausomai nuo modelio ir vidinės atminties talpos.

Atitinkamai „iPhone 13 mini“ kainos prasideda nuo 819 Eur, „iPhone 13“ – nuo 919 Eur, „iPhone 13 Pro“ – nuo 1179 Eur, „iPhone 13 Pro Max“ – 1279 Eur.

Visi „iPhone 13“ serijos telefonai veikia su ypač sparčiais „Apple A15 Bionic“ procesoriais, pasižymi gerokai padidinta baterijų veikimo trukme, atnaujintomis kameromis ir „Cinematic Mode“ funkcija, kuri leidžia filmuoti portretinius vaizdo įrašus.

Iphone 13 pristatymas

„iPhone 13 Pro“ modeliai naudoja visiškai naujus LTPO ekranus su 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

Kokie populiariausi?

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį visame pasaulyje oficialiai prasidėjus prekybai naujaisiais „iPhone 13“ telefonais, paaiškėjo ir populiariausieji modeliai.

Remiantis ryšio operatoriaus „Tele2“ statistika, naujasis „iPhone 13“ sulaukė 17 proc. daugiau išankstinių užsakymų tarp operatoriaus klientų nei pernai pasirodęs flagmanas.

Iphone 13 pristatymas

Šiemet naujųjų flagmanų spalvų paletėje netrūko išraiškingų spalvų – raudona (angl. Product Red), rožinė (angl. Pink), auksinė (angl. Gold), tačiau lietuviai rinkosi nuosaikesnių tonų paletę.

Populiariausių spalvų tope išankstiniuose užsakymuose vyravo juoda (angl. Midnight) ir grafito (angl. Graphite).

Anot Topo centre“ esančioApple shopatstovų, pirmųjų pirkėjų gretose gana greitai išryškėjo ir populiariausia naujųjų išmaniųjų telefonų spalva. Iš penkių skirtingų atspalvių net 40 proc. visų iš anksto įsigijusių naujuosius „iPhone“ rinkosi naująją dangaus mėlynos atspalvį „Sierra Blue“.


Antrojoje vietoje pagal populiarumą liko „Graphite“ atspalvis, kurį rinkosi 20 proc. pirkėjų. Likusių sidabrinės, auksinės ir raudonos spalvų gerbėjai pasiskirstė tolygiai.

Bendrovės atstovai teigia, jog tarp pirmųjų pirkėjų iš keturių naujų „iPhone“ modelių populiariausi buvo „Pro“ serijos įrenginiai. „iPhone 13 Pro“ pasirinko net 40 proc., o „iPhone 13 Pro Max“ – 38 proc. klientų.

Nuo spalio 8 d. laukiamus išmaniuosius galės įsigyti visi norintys ir autorizuotuose „Apple Premium Reseller“ parduotuvių tinklo „iDeal“ salonuose Lietuvoje.

Naujaisiais „iPhone 13“ modeliai taip pat prekiauja ir ryšio operatoriai „Telia“ bei „Bitė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)