Bitkoinų kasimas ir siuntimas reikalauja labai daug energijos – jei esate matę didžiasias kriptovaliutų kasyklas, ši informacija jūsų nestebina.

Tačiau kompanijoms, kurios tuo užsiima, tai yra didelis iššūkis, nes reikia ieškoti būdų, kaip sumažinti energijai išleidžiamas lėšas. Ir būtent dėl to „Stronghold Digital Mining“ kompanija ką tik įsigijo elektrinę Pensilvanijoje.

Šis žingsnis parodo, kaip rimtai į energijos iššūkius kompanijos turi žiūrėti. Dar visai neseniai „Tesla“ paskelbė, kad priims atsiskaitymus bitkoinais, bet vėliau šio žingsnio atsisakė dėl neigiamo kriptovaliutų poveikio aplinkai. Ir investicijos į elektros energiją yra tik to pavyzdys.

„Stronghold Digital Mining“ teigia, kad aplinkosauga yra vienas iš kompanijos prioritetų, bet kompanijai dabar priklausanti elektrinė iš tikrųjų degins anglį.

Tiesa, bus deginamos anglies atliekos, kurios įprastai yra paliekamos kasyklose ir gali būti pavojingos aplinkai. Kitaip tariant, šios elektrinės darbas netgi padės susigrąžinti užterštą žemę.

Tiesa, neįmanoma paneigti fakto, kad ši elektrinė, kaip ir kitos anglį kūrenančios įstaigos, aplinkai dovanos daug anglies dvideginio.

Kriptovaliutų kasėjai įsigijo elektrinę.

Bitkoinų kasimas susilaukia daug priekaištų ir ne tik dėl milžiniško energijos poreikio. Kai kurios kitos kriptovaliutos (pavyzdžiui, „Ethereum“) yra kasamos naudojant įprastas grafikos plokštes, kurios vėliau gali būti naudojamos žaidimams, modeliavimui ir kitoms užduotims.

Bitkoinai kasami naudojant specialius prietaisus (ASIC), kurie iš esmės daugiau niekam netinka, todėl greitai tampa elektronikos atlieka.

Nepaisant to, akivaizdu, kad kriptovaliutų kasimas rimtėja. Kas prieš kelerius metus būtų atspėjęs, kad bitkoinų kasėjai tuoj pirks elektrinę?