Pasirinktinai tris arba šešis mėnesius trunkanti programa skirta asmenims, norintiems gilinti savo informacinių technologijų žinias ir siekti karjeros kibernetinio saugumo sektoriuje. Programos absolventams taip pat suteikiama galimybė užimti kibernetinio saugumo analitiko pareigas.

Anot LCC tarptautinio universiteto kibernetinio saugumo programos dėstytojo ir Kibernetinių technologijų centro vadovo dr. Jeff Teo, LCC tarptautinio universiteto partneris „Cybint Solutions“ turi pažangiausią kibernetinio saugumo mokymų platformą, tad būsimieji specialistai mokomi joje.

„Mokymų platforma labai panaši į simuliatorių: naudojame virtualias mašinas, pasitelkiame įvairius scenarijus, teorijas ir koncepcijas, – pasakojo dr. Jeff Teo. – Intensyvių mokymų metu, dalyviai įgyja kibernetinio saugumo žinių, o sėkmingai baigę programą, gauna sertifikatą, kuris yra kibernetinio saugumo įgūdžių įrodymas ir leidžia įsidarbinti šioje srityje bet kurioje pasaulio šalyje, mat sertifikatas yra pripažįstamas tiek JAV, tiek Europoje ar Azijoje.“

LCC tarptautinio universiteto, kuriame 80 proc. studentų atvykę iš užsienio šalių, ir „Cybint Solutions“ partnerystę praėjusių metų pabaigoje bei analogų Lietuvoje neturinčios programos inicijavimą paskatino vis didėjantis kibernetinio saugumo specialistų trūkumas tiek Europoje, tiek pasauliniu mastu: šiuo metu trūksta apie 300 tūkst. kibernetinio saugumo specialistų Europoje ir apie 3 mln. specialistų pasaulyje.

„Per pastarąjį dešimtmetį kibernetinio saugumo rinka išaugo 30 kartų, o kartu atsirado ir specialistų poreikis. Mūsų tikslas yra užpildyti darbo jėgos trūkumą kibernetinio saugumo srityje visame pasaulyje ir tikime, kad partnerystė su LCC tarptautiniu universitetu, kuris yra pirmasis mūsų universitetas-partneris Europoje, prie to prisideda“, – komentavo „Cybint Solutions“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Roy Zur.

Siekdami skatinti kibernetinio saugumo specialistų gretų didinimą, prie programos taip pat prisijungė ir kiti IT srities partneriai: viena didžiausių informacinių technologijų įmonių Vilniuje „Blue Bridge“, tapatybės patvirtinimo startuolis „Ondato“, rinkodaros kanalų analizės ir ataskaitų ruošimo startuolis „Whatagraph“, kibernetinio saugumo sprendimų bendrovė „Nord Security“ bei miesto plėtros agentūra „Klaipėda ID“.

Skatindami pasirinkti kibernetinio saugumo karjerą ir motyvuodami siekti aukščiausių rezultatų, programos partneriai „Blue Bridge“, „Ondato“ ir „NordSecurity“ taip pat įsteigė stipendijas programos dalyviams.

Pirmojo programos sezono metu jau pasiekta reikšmingų rezultatų: vienam iš programos absolventų partneris „Blue Bridge“ pasiūlė darbo vietą praėjus vos dviem savaitėms po programos baigimo.

„Priimdami absolventą didelių dvejonių neturėjome, kadangi tiek teorinis pasirengimas, tiek darbo etika ir požiūris į specialybę mums paliko didelį įspūdį, – teigė „Blue Bridge“ Saugumo operacijų centro vadovas Povilas Kaminskas. – Kadangi kibernetinio saugumo profesionalų itin trūksta, džiaugiamės, kad ši programa pasiūlo į rinką tokių tinkamų kandidatų, kurių lauksime ir toliau.“

Kibernetinio saugumo programa antrąjį sezoną pradės nuo spalio 11 d. Norinčiųjų gilinti kibernetinio saugumo žinias grupę gali sudaryti iki 23 studentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)