„Savo galimybių pasą buvau parsisiuntęs į telefoną ir nusifotografavęs, tačiau iki šiol jo beveik neprireikė. Vakar su šeima nuvykome papietauti ir padavėja restorane paprašė galimybių paso.

Supratau, kad jo paieška telefono nuotraukų galerijoje yra gana komplikuota, nes reikėjo prasibrauti pro dešimtis rugsėjo 1-osios šventės nuotraukų.

Galiausiai susiradau tą galimybių paso nuotrauką ir atkišau ją padavėjai, tačiau kol ji įsijungė patikrinimo programėlę, mano telefonas užsirakino.

Pasižiūrėjau į atrakinimo ekraną ir šovė tokia mintis – jei QR kodas būtų tiesiog čia, nereikėtų nieko ieškoti ir susitaupytų krūva laiko!“, – portalui Delfi sakė paprastos, bet genialios idėjos autorius V. Lopeta.

Tokiu atradimu jis pasidalijo ir feisbuke, kur po įrašu jau plūsta padėkos už puikią idėją.

„Patirtis rodo, kad greičiausias būdas parodyti savo galimybių pasą yra jo užsidėjimas ant „lock screen“. Mažu pravers“, – rašė V. Lopeta.

Kiti būdai saugoti galimybių pasą

Kur saugoti galimybių pasą paaiškino ir „Bitės profas“ Martynas Vrubliauskas: „Iš pradžių dauguma QR kodą tiesiog saugojo kaip ekrano nuotrauką, savo telefonų nuotraukų galerijose. Visgi tai gali būti gana nepatogu, nes nuotrauka nesunkiai pasimeta tarp kitų.

„IPhone“ telefonuose galimybių pasą galite išsisaugoti telefone esančioje programėlėje „Wallet“. Iš pradžių atsisiųskite galimybių paso PDF, tuomet naršyklėje atverkite https://www.gpasas.mobi/ ir įkelkite jį.

Norėdami juo pasinaudoti, užrakintame ekrane dukart palieskite pagrindinį mygtuką, kad būtų atidaryta programa „Wallet“. Jei naudojate „iPhone X“ ar naujesnio modelio telefoną, tiesiog dukart spustelėkite dešinį šoninį mygtuką.

„Android“ telefonų naudotojai galimybių pasą taip pat gali išsisaugoti el. piniginėje. Tam prireiks parsisiųsti programėlę „WalletPasses“ („Android“) ir įkelti PDF formatu išsaugotą failą. Tuomet atverti programėlę ir spustelėti „Importuoti leidimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (628)