Nikotinamido adenino dinukleotidas arba NAD+ – taip vadinama molekulė, kuri yra pagrindinė minėtų vaistų veiklioji medžiaga. Tai – labai maža molekulė, kuri lengvai prasiskverbia į ląsteles ir gali keisti natūralius procesus jose. Iš tikrųjų, NAD+ naudojama gydant mitochondrijas paveikiančias ligas. NAD+ kartais vadinamas universaliausiu vaistu.

Šie vaistai – tai garsaus senėjimo tyrėjo Davido Sinclairo atradimus komercializuojančios „MetroBiochem“ kompanijos produktas. Sinclairas teigė, kad NAD+ universalumas nėra atsitiktinumas. Jei pažvelgtumėte į visą ligų puokštę, pastebėtumėte, kad molekuliniame lygmenyje jas sukelia ne tokia jau didelė skirtingų procesų įvairovė. Taigi, jei paveiktume vieną iš tų pagrindinių procesų, vienu vaistu galėtume gydyti didelį ligų skaičių. Tarp jų – ir senėjimą.

NAD+ dar turi būti išbandyti, bet akivaizdu, kodėl jie domina JAV karines pajėgas. Šie vaistai galėtų pagerinti viską – nuo ištvermės ir jėgos iki gijimo ir reakcijos laiko. Be to, jie galėtų pagerinti bendrą karių fizinę būklę. NAD+ gali sukurti efektyvesnius, sveikesnius karius ir civilius. JAV šiam projektui nuo 2018 metų jau skyrė 2,8 milijonus dolerių, bandymai turėtų prasidėti jau kitais metais.