Jungtinės Karalystės vyriausybės svetainė gov.uk taip pat buvo „nulūžusi“.

Paveikti portalai ekranuose rodė tik žinutę „Error 503 Service Unavailable”, informuoja BBC.

Taip pat pranešama ir apie Bloomberg, Amazon, Reddit sutrikimus.

Kaip praneša BNS, Jungtinės Karalystės vyriausybės pagrindinė interneto svetainė antradienio rytą buvo neprieinama.

Portalas gov.uk ir įvairių tarptautinių laikraščių svetainėse buvo rodomi pranešimai apie klaidą. Transliuotojo BBC svetainė taip pat kurį laiką neveikė, bet vėliau buvo pasiekiama.

Antradienį taip pat neveikė kelios tarptautinių žiniasklaidos priemonių, įskaitant CNN ir „Le Monde“, svetainės. Jose maždaug 10 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku matėsi pranešimai apie klaidą.

Manoma, kad tai susiję su serverviais „Fastly“, kuriais naudojasi minėtos kompanijos. Anot BBC, sutrikimai yra tvarkomi.

Kaip pranešė „Fastly“, interneto svetainių techninės problemos siejamos su CDN technologijos sutrikimais.

CDN ( „Content Delivery Network“ ) yra „debesies“ technologija, kuri naudojama, kuomet projekte yra transliuojamas vaizdas, garsas ar atsisiuntimui pateikiamos didesnės apimties rinkmenos. Iš esmės, CDN yra svetainių talpinimo (angl. hosting) terminas.

Dėl didelio sistemų sutrikimo pati pranešė ir debesijos paslaugų bendrovėje „Fastly“.

San Fransiske įsikūrusi „Fastly“ problemą pripažino prieš 13 val. Lietuvos laiku. Savo nuolat atnaujinamose žinutėse bendrovė nurodė „toliau tirianti šį reikalą“.

Tinklalapių sutrikimus stebintis puslapis „Down Detector“ pranešė: „Pranešimai rodo, kad galimas didelio masto „Fastly“ išsijungimas, kuris galbūt daro poveikį jūsų paslaugoms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)