Akivaizdu, kad noras minti pedalus net ir pandemijos sąlygomis niekur nedingo, tačiau dažną mūsų nuo aktyvaus laisvalaikio skiria labai praktinė kliūtis – dviračio priežiūra. Dėl to kviečiame susipažinti su vis populiarėjančiomis programėlėmis, kurios leis ne tik sutaupyti pinigų ar laiko, bet ir išvengti streso dviračių taisykloje, rašoma pranešime spaudai.

„Išmanantys technologijas nebūtinai yra dviratininkai, o dviratininkai nebūtinai išmano technologijas. Visgi šios sritys viena kitą puikiai papildo, to pavyzdys – mobiliosios programėlės, galinčios padėti išspręsti daugybę rūpesčių ir išvengti nepatogumų keliaujant dviračiu“, – sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

Ji apžvelgia tris programėles, kurios dviračių entuziastams padės ne tik stebėti dviračio nusidėvėjimą, bet ir patiems atlikti remonto darbus.

Dviračio angelas sargas „ProBikeGarage“

Važiavimas dviračiu reikalauja ne tik fizinio, bet ir techninio pasirengimo. Nesmagiai tarškantys pedalai ar cypiantys ratai nuo pasivažinėjimo gali atbaidyti ir labiausiai motyvuotus dviratininkus. Norinčius išvengti tokių problemų R. Marcišauskienė supažindina su programėle „ProBikeGarage“ („Google Play“ ar „Apple App Store“)

Iki šiol dviračio dalių ar aksesuarų susidėvėjimo laikotarpį patikėjome grynam atsitiktinumui: apie reikiamą keitimą mus „informuodavo“ ne aiškūs duomenys, bet detalių defektai. „ProBikeGarage“ programėlės kūrėjai nusprendė dviračio priežiūrą paversti labiau patogia, grįsta konkrečiais stebėjimo duomenimis.

Programėlėje užregistravus pasirinktas dviračio detales (pavyzdžiui, grandinę, pedalus ar padangos kamerą), ji fiksuos šių detalių nusidėvėjimą. Programėlė nurodys, kiek krūvio patyrė kiekviena detalė, įvertindama jos naudojimo laiką ir įveiktus kilometrus. Stebėjimą palengvina tai, kad keliones galima sinchronizuoti su dviratininkų jau pamėgta programėle „Strava“. Kitaip sakant, jūsų nuvažiuoti kilometrai ir laikas, fiksuotas „Strava“ programėlėje, automatiškai bus perkeltas ir į „ProBikeGarage“.

Su šia programėle dalių būklę galėsite stebėti realiu laiku, o apie keitimo reikalaujančią detalę būsite informuojami pranešimu. Taip pat prie konkrečių dalių galėsite pridėti keitimo istoriją ir kitas būtinas pastabas. Taigi turėdami šią programėlę bent dėl vieno galėsite būti tikri – kiekvieną kartą išriedėję į kelią žinosite, jog visos jūsų dviračio dalys yra pasiruošusios atlikti savo funkciją.

Atsitikus nelaimei – „Bike Repair“

Kelionė dviračiu neatsiejama nuo kelyje pasitaikančių malonių netikėtumų: niekada nežinote, kada sutiksite seniai nematytą bičiulį ar, nusukę siauru takeliu, išvysite akį traukiančią panoramą. Deja, ne visi netikėtumai tokie malonūs. Kelionė dviračiu gali pasibaigti ir prakiurusia padanga ar sugedusiais stabdžiais. Tokiems atvejams R. Marcišauskienė rekomenduoja programėlę „Bike Repair“ („Google Play“ ar „Apple App Store“).

Ši programėlė yra tikras dviračių taisymo vadovas: joje pateikiama keliasdešimt dažniausiai pasitaikančių dviračių gedimų taisymo instrukcijų. Iškilusias problemas padės spręsti ne tik tekstinės informacijos gausa, bet ir aukštos kokybės nuotraukos bei detalūs vaizdo įrašai. Be to, programėlė pateikia ir beveik 100 įvairių triukų ir patarimų, kurie leis efektyviau mėgautis kasdienėmis kelionėmis. Taip pat čia rasite orų prognozes, dviračių dalių inventoriaus kaupimo ar naudotinos aprangos rekomendacijas.

Programėlės naudą įvertinti galima įsidiegus jos nemokamą versiją. Visgi aktyviausi dviratininkai naudojasi pilna versija, kuri kainuoja 3,49 euro – ji suteikia prieigą prie visų vadovo dalių ir instrukcijų.

„Bicycle Maintenance Guide“ – norintiems sužinoti daugiau

Tiems, kurie mėgaujasi ne tik pedalų mynimu, bet nori savo dviratį pažinti iki paskutinio varžtelio, pravers „Bicycle Maintenance Guide“ („Google Play“ ir „Apple App Store“).

Programėlė unikali tuo, kad ji yra sukurta bendradarbiaujant su profesionaliu sportinių dviračių mechaniku iš Jungtinės Karalystės. Į mokamą programėlę (4,49 Eur) įeina 4 valandos filmuotos medžiagos, kurią papildo detalios nuotraukos ir tekstinės instrukcijos. Pateikiamoje medžiagoje nurodoma, kaip tvarkytis su gedimais, siūlomi diagnostiniai klausimai ir atsakymai. Be to, „Bicycle Maintenance Guide“ paaiškina kiekvienos dviračio dalies funkciją, pasiūlo remontui reikalingų įrankių sąrašą.

Pabaigai – tai, ko tikrai nesitikėjote: ši programėle parodys, kaip užlopyti plyšusią padangą, panaudojant tik popierinį banknotą.

Turint tokias programėles jokie iššūkiai kelyje nebaisūs, o susiruošus išriedėti svarbiausia nepamiršti dviejų dalykų: geros nuotaikos ir skambučio draugams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)