„Opel“ automobilis vokiškais registracijos numeriais, su skiriamaisiais „Google“ ženklais po vidurdienio pastebėtas Kęstučio ir Maironio gatvių sankryžoje, važiuojantis Karaliaus Mindaugo prospekto kryptimi.

Pagal „Google“ pateikiamą informaciją, Kauno apskrityje „Google Street View“ automobilius bus galima sutikti iki šių metų spalio mėnesio. Interneto paieškos ir kitų paslaugų milžinė skenuos Alytaus, Elektrėnų, Kauno, Kėdainių ir Raseinių gatves.

Tą patį „Opel“ vienas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas prieš porą savaičių jau matė Vilijampolėje. Tiesa, tąkart kauniečio dėmesį patraukė ne tik masyvi konstrukcija su kameromis, bet ir neleistinas vairuotojo manevras – iš Vytenio gatvės jis pasuko kairėn į Varnių gatvę, taip kirsdamas ištisinę liniją.

Pastarąjį kartą „Google“ automobiliai Kaune pastebėti 2019-ųjų vasarą. Bendrovės komunikacijos vadovė Centrinės ir Rytų Europos regionui Gabriela Chiorean „Kas vyksta Kaune“ tada paaiškino, kad brėžiant specialaus automobilio maršrutus, apsvarstomi tokie faktoriai kaip oras, temperatūra ir šviesa, važiavimo sąlygos ir saugumas.

Įprastai pradedama tankiai apgyvendintose vietose, kad būtų pateikiami naudingi vaizdai intensyviu eismu pasižyminčiose zonose, o nuo ten judama tolyn į periferiją. „Street View“ automobiliai, pažymėjo „Google“ atstovė, turi specialias kameras, fotografuojančias transporto priemonei bejudant viešojo naudojimo gatvėmis.

Nuotraukas užfiksavus, jos apdorojamos kompiuteriu ir paruošiamos „Google Maps“, t. y. „susiuvamos“ į panoramas, specialia technologija uždengiami žmonių veidai ir kita asmeninė informacija, kad nebūtų identifikuojami praeiviai bei automobilių valstybinės registracijos numeriai. Šis procesas įprastai užtrunka kelis mėnesius.