„Microsoft“ klientai Europoje ilgą laiką nerimavo dėl teisinio duomenų, kuriuos jie saugo JAV bendrovių „debesyse“, statuso ir to, ar JAV institucijos gali pasiekti šiuos duomenis.

Pernai liepą Europos Sąjungos Teisingumo Teismas nurodė nutraukti vadinamąjį ES–JAV privatumo skydą – programą leidusią įmonėms, laikantis ES Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, perkelti asmeninius gyventojų duomenis į JAV.

Teismas nurodė, kad mechanizmas nepakankamai apsaugo ES gyventojų duomenis nuo JAV institucijų, kurių Europa negali kontroliuoti ar skųsti.

„Jei esate verslo ar viešojo sektoriaus klientas ES, mes imsimės dar didesnių duomenų saugojimo įsipareigojimų ir leisime jums saugoti visus jūsų duomenis ES. Kitaip sakant, mes nereikalausime perkelti jūsų duomenų už ES ribų“, – teigė „Microsoft“ prezidentas Bradas Smithas.

Pasak jo, šis įsipareigojimas įsigalios iki kitų metų pabaigos ir galios visuose pagrindiniuose „Microsoft“ debesų kompiuterijos platformose – „Microsoft Azure“, „Microsoft 365“ ir „Dynamics 365“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)