Padaliniui vadovaujantis rusų skulptorius, architektas, dizaineris ir 3D modeliavimo ekspertas Piotras Čegodajevas pasakoja, kad darbo tikslas yra pagyvinti robotus humanoidus pasitelkiant skulptūros ir apskritai meno estetiką. P. Čegodajevas aiškina neabejojantis, kad pažangai šioje sparčiai besivystančioje srityje yra būtinas meno ir technologijų derinys.

Tyrimų ir plėtros skyriaus vadovas Piotras Čegodajevas:

„Aš apskritai planuoju įkurti 3D modeliavimo mokymų centrą, kuriame veiktų itin tikroviškai atrodančių robotų dirbtinės odos ir veido dalių kūrimo laboratorija. Ten būtų gaminamos robotų akys, dantys – kitaip sakant, visos išorinės detalės. Tokiu būdu gana sparčiai besivystanti robotų humanoidų rinka būtų paįvairinama skulptūros ir meno estetika. Mūsų turimą išmanymą reikėtų derinti su techninėmis, skaitmeninėmis žiniomis – tada šioje srityje įvyks kokybinis šuolis. Toks yra mūsų planas“.

Padalinyje darbuojasi polimerų srities specialistai, taip pat menininkai ir 3D modeliuotojai. Šiuo metu laboratorija kuria vyrišką roboto humanoido prototipą, pavadintą Aleksejumi. Masinę šių robotų gamybą planuojama pradėti metų pabaigoje. „Promobot“ savo gaminamus robotus tiekia valstybinėms įstaigoms ir Rusijos universitetams.

Tyrimų ir plėtros skyriaus vadovas Piotras Čegodajevas:

„Šiuo metu mūsų dėmesys yra sutelktas į Aleksejaus kūrimą. Technologijų taikymas yra identiškas: jeigu sukursime aukštos kokybės akį, galėsime ją pritaikyti visiems kitiems mūsų modeliams. Todėl dabar pats svarbiausias dalykas yra mūsų pasiekimus taikyti masinei gamybai. Masinę šių robotų gamybą pradėti planuojame iki metų pabaigos. Siekiame pradėti gaminti visą roboto galvą – ne tik galvą, bet ir visą torsą bei kojas, taip pat norime, kad robotas judėtų“.

P. Čegodajevas pasakojo, kad kompanija taip pat pasirašė keletą sutarčių su Jungtinių Valstijų universitetais, tačiau nenurodė, su kuriais. Permėje dirbantys robotų kūrėjai šiuo metu tobulina „Robo-C“, taip pat ir toliau vysto V4 modelio „Promobot“ robotus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)