Vienas garsiausių „YouTube“ technologijų apžvalgininkas Marques Brownlee metų pabaigoje surengia „akląjį“ išmaniųjų telefonų kamerų testą. Jo sekėjai „Instagram“ ir „Twitter“ paskyrose balsuoja už labiau patinkančias nuotraukas bei taip patys išrenka tų metų favoritą ir geriausiai fotografuojantį išmanųjį. Galbūt visiems buvo netikėta, tačiau patraukliausiai daugeliui atrodė būtent „Asus Zenfone 7 Pro” išmaniuoju telefonu darytos nuotraukos, o dar įdomia tai, kad finale buvo „Zenfone 7 Pro” ir „Xiaomi Mi 10 Ultra” telefonai.

Taigi šį kartą pažintis su „Asus ROG Phone 3” bei „Asus Zenfone 7 Pro” išmaniaisiais telefonais. Pirmasis skirtas visiems žaidimų mėgėjams telefonu, antrasis – pirmasis išmanusis su triguba atsiverčiančia kamera telefone. Prisipažinsiu, nesu didelis žaidimų ekspertas, todėl nebandysiu daug apie tai pasakoti. Visada daugiau dėmesio skiriu išmaniųjų telefonų kameroms, ne išimtis ir ši apžvalga. Daugiau nuotraukų pavyzdžių bei vaizdo įrašas filmuotas tik šiais telefonais.

Asus Zenfone 7 Pro

Galingi, sunkūs bei su talpiomis baterijomis

„Asus ROG Phone 3“ bei „Asus Zenfone 7 Pro” nėra patys patraukliausi išmanieji ir grožio konkurse jiems pirmos vietos neskirčiau. Tačiau ieškantiems galingų ir ilgai tarnaujančių telefonų, šie galėtų būti geras pasirinkimas. „ROG Phone 3“ turi net 6000 mAh talpos bateriją, kuri puikiai atlaiko dvi paras. Žinoma, šis telefonas skirtas visiems žaidimų mėgėjams, todėl kiek ilgai laikys išmanusis, priklauso nuo asmeninio naudojimosi. „Zenfone 7 Pro” turi kiek mažesnę, 5000 mAh talpos bateriją, tačiau ji taip pat tarnavo pakankamai gerai. Aktyviai naudojantis be vargo atlaiko parą, o jei naudotis protingai, tai dvi paros šiam telefonui taip pat ne kliūtis.

Asus ROG Phone 3

Įdomu tai, kad abu telefonai turi naudingą akumuliatoriaus priežiūrą, kuri gali prailginti baterijos tarnavimo laiką. Nors išmanieji turi 30W greito krovimo funkciją, galima pasirinkti lėtą krovimą, kuris telefoną įkraus tik 10W galia. Jei mėgstate palinkti telefoną krautis per naktį, čia galima įjungti suplanuotą įkrovimą, tarkim nuo 22.00 iki 07.00 bei pasirinkti įkrovos ribą. Taip prailginsite akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Asus Zenfone 7 Pro

Gerai tai, kad mano bandytų „Asus ROG Phone 3” bei „Asus Zenfone 7 Pro” telefonų darbinė atmintis 8GB, o vidinė net 256GB. Pakankamai vietos tiek žaidimams, tiek nuotraukoms bei vaizdo įrašams. Tiesa, „Asus ROG Phone 3” galima rinktis ir su 12GB ar net 16GB RAM, o maksimali vidinė gali būti net 512GB. Telefonas tikriems žaidimų fanatikams. Verta paminėti, kad mano testuojamas „Asus ROG Phone 3” naudoja „Snapdragon 865” procesorių, kai kiti šios serijos modeliai bei „Asus Zenfone 7 Pro” turi kiek galingesnį „Snapdragon 865+“.

Asus ROG Phone 3

Pirmoji atsiverčianti triguba kamera telefone

Žaidimais taip ir nesusiviliojau naudodamas „Asus ROG Phone 3”, nes man tiesiog įdomiau yra išbandyti, ką gali išmaniųjų telefonų kameros, todėl visose savo telefonų apžvalgose bandau parodyti telefonų nuotraukų bei vaizdo įrašų kokybę.

Asus Zenfone 7 Pro
Kameros čia skiriasi. „Rog Phone 3” turi tris kameras nugarėlėje – 64MP plataus kampo, 13MP itin plataus kampo bei 5MP makro kameras, o priekinė 24MP. Gaila, bet manęs rezultatas nesužavėjo. Jis geras ir nuotraukų kokybė tikrai nėra prasta, tačiau iš brangiai kainuojančio flagmano norėtųsi daugiau (kaina nuo 700 eurų). Makro fotografija įdomu, tačiau čia vis dar „OnePlus 8 Pro” telefonu darytos nuotraukos iš arti man atrodo geriau. Gal teleobjektyvo kamera būtų naudingesnė, nes skaitmeninis priartinimas man nelabai patinka, kai „Samsung“, „Huawei“ ar „Xiaomi“ flagmanai gali priartinti 5 ar 10 kartų be kokybės praradimo.
Nuotraukos darytos „Asus Zenfone 7 Pro” telefonu išties nustebino bei kokybe mažai nusileido kitų gamintojų flagmanams. Geriausia tai, kad mėgstantiems asmenukes, triguba kamera nugarėlėje atsiverčia ir tai suteikia šiam išmaniajam išskirtinumo. Taigi, šiame telefone tiek priekyje, tiek gale yra trys kameros – 64MP pagrindinė, 12MP itin plataus kampo ir 8MP teleobjektyvo kameros (3x optinis priartinimas). Labai praverčia priekyje plačiakampė kamera jei nori įamžinti didesnę kompaniją.

Pati kameros programėlė kaip ir daugumoje kitų „Android“ išmaniųjų telefonų turi nakties, rankinį, portreto, panoramos, judesio sekimo režimus. Nustatymuose galima pasirinkti nakties vaizdo automatinį aptikimą, scenos atpažinimą, automatinį fokusavimą ar šviesos koregavimą. Be abejonės, dauguma iš mūsų fotografuojame automatiniais nustatymais ir rezultatas su „Zenfone 7 Pro” nenuvylė. Gerai tai, kad pasirinkus rankinius nustatymus, galima naudoti visas tris kameras tiek filmuojant, tiek fotografuojant. To pasigesdavau „Samsung“ flagmanuose. Taip pat labai patiko portreto režimu darytos nuotraukos. Čia galima keisti atspalvį, švelninti ar šviesinti odą, pagražinti akis ar susiaurinti skuostus. Merginoms turėtų patikti.

„DxOmark“ specialistų įvertinimu „Asus Zenfone 7 Pro” negali pasigirti – tik 115 balų ir tai toli iki dominuojančių flagmanų. Mano manymu, kompanija galėtų pagerinti teleobjektyvo kamerą bei itin plataus kamerą fotografuojant naktį. Visa kitą atrodo išties neblogai.

Aukšta filmavimo raiška su tam tikrais apribojimais

Maksimali vaizdo įrašų raiška „Asus ROG Phone 3” ir „Asus Zenfone 7 Pro” yra net 8K 30 kadrų per sekundę, tačiau savo kompiuteryje tokius failus man peržiūrėti buvo sudėtinga. Nekalbu apie tokių vaizdo įrašų redagavimą. Geriau gamintojai gerintų 4K raišką, nes 8K telefone dar kiek per anksti. Privalumas šių modelių būtų 4K 120 kadrų per sekundę filmavimas sulėtintai ir rezultatas atrodo neblogai.

Asus ROG Phone 3

Pasirinkus kitą raišką, o ne maksimalią leistiną, yra tam tikrų apribojimų. „Asus ROG Phone 3” turi tris kameras nugarėlėje, tačiau filmuoti galima tik plataus ir itin plataus kampo kameromis. Pasirinkus 4K 60 kadrų per sekundę filmavimui lieka tik pagrindinė kamera ir itin plataus kampo kameros pasirinkimo nelieka.

Panaši situacija su „Asus Zenfone 7 Pro”. Maksimali raiška 8K, kuri vargiai kur panaudojama. Filmuoti visomis trimis kameromis galima pasirinkus tik Full HD raišką 30 kadrų per sekundę, o tokia kokybė manęs nepradžiugino. Geriausiai man atrodė 4K 60 kadrų per sekundę filmavimo kokybė, tik tuomet yra keletas niuansų. Nelieka teleobjektyvo kameros ir prastesniame apšvietime kokybė gali nuvilti. Ypač itin plataus kameros vaizdo įrašymas tamsiu paros metu yra silpniausia šių modelių vieta, tačiau tuo negali pasigirti nei vienas mano bandytas išmanusis. Šiais metais gal pasirodys naujų flagmanų, kurie pakeis šią situaciją, bet kol kas tokio nebandžiau.

Asus Zenfone 7 Pro

Pasirinkus rankinius vaizdo įrašymo nustatymus galima keisti mikrofono įrašymo krytį: 3D erdvinį, kai klausoma priekyje ar gale, bei įprastą mikrofono garsą. Taip pat galima įjungti vėjo triukšmo mažinimą, ką galima padaryti ir filmuojant automatiniais nustatymais. Video apžvalgas filmuoju taip pat telefonais. Tuomet naudoju išorinį mikrofoną, kad garsas būtų kokybiškesnis. Gaila, bet to negalėjau padaryti nei su vienu iš šių „Asus“ telefonų.

Man, kaip TV operatoriui, filmavimo kokybė yra labai svarbi, nes kartais vaizdo reportažui užtenka tik išmaniojo telefono. Jei reikėtų rinktis filmavimui „Asus ROG Phone 3” ar „Asus Zenfone 7 Pro”, tai be abejonės pasirinkimas būtų antrasis. Gal kiek nuvylė video stabilizaciją abiejuose modeliuose, o labiausiai jos pasigedau filmuojant 4K 120 kadrų per sekundę. Situaciją kartai pagerina vaizdo įrašymo stabilizatorius, tačiau šie išmanieji mano turimam buvo per sunkūs, todėl teko filmuoti iš rankų. Jei stabilumas svarbiau nei kokybė (4K arba 8K), galima pasirinkti „HyperSteady“ stabilizavimą, tačiau tuomet galima filmuoti tik Full HD raiška 30 arba 60 kadrų per sekundę.

Asus Zenfone 7 Pro

Apibendrinimas

Abu telefonai įdomūs ir verti susidomėjimo. Jei mėgstate telefonu daug žaisti, tai „Asus ROG Phone 3” galėtų būti kaip pasirinkimas. Didelis, galingas, ekranas turi net 144 Hz atsinaujinimo dažnį, 5G palaikymas, talpi ir puikiai tarnaujanti baterija bei geri stereo garsiakalbiai. Pakuotėje yra „AeroActive Cooler 3” aušintuvas, jei daug žaistumėte ir telefonas pradėtų kaisti. Be to galima papildomai įsigyti žaidimams skirtų priedų. Pagrindiniai minusai: nėra apsaugos nuo dulkių ir vandens, kamera nėra pati geriausia lyginant su kitais flagmanais ir sunkokas. Nors perkantiems šį telefoną dėklas dovanų, tačiau išsirinkti sau patinkantį bus keblu. Lietuvoje šiam telefonui dėklų internetinėse parduotuvėse neradau.

Asus ROG Phone 3

„Asus Zenfone 7 Pro” – vienas įdomiausių praėjusių metų telefonų su unikalia ir puikiai fotografuojančia kamera. Pagrindiniai privalumai: 5G palaikymas, puikus 90 Hz atsinaujinimo dažnį turintis ekranas, gerai tarnaujanti baterija, dviejų SIM kortelių bei micro SD kortelės palaikymas, gera nuotraukų kokybė tiek dieną, tiek naktį. Pagrindiniai minusai: sunkokas, nėra apsaugos nuo dulkių ir vandens bei norimą dėklą taip pat bus sunku rasti.

Asus Zenfone 7 Pro
Dėkoju internetinei parduotuvei asusshop.lt už galimybę išbandyti šiuos „Asus“ telefonus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)