Minėdama vasario 9-ąją buvusią Saugaus interneto dieną“, socialinių aplikacijų milžinė atskleidė šaunias saugesnės komunikacijos idėjas, kurias įgyvendins ateityje. „Facebook“ praneša, kad koreguos žinučių užklausų tvarkymą, leis lengviau identifikuoti nepageidaujamas žinutes ir šlamštą bei vienu metu ištrinti didelį kiekį pranešimų. Taip pat testuojamos potencialios naujovės pranešti apie užgauliojimą ir priekabiavimą bei tobulinamas pačios aplikacijos grįžtamasis ryšys pranešus apie žinutes ar naudotojus.

Privatumo nustatymų lange lengviau pasiekti užblokuotus naudotojus, tuo tarpu žinučių užklausose blokavimo galimybė taip pat gerokai aiškiau matoma. Siekdami paversti savo socialinių tinklų aplinką saugesne jauniems vartotojams, „Messenger“ kūrėjai taip pat dirba ties sugebėjimu identifikuoti naudotojus, išsiunčiančius didelį kiekį žinučių ar kvietimų draugauti nepilnamečiams – jaunesniems nei 18 metų – „Facebook“ dalyviams.

Kūrėjai pridūrė, jog nauji saugumo sprendimai įvedami siekiant sumažinti internetinį priekabiavimą ir žalingo turinio plitimą, tad daugelį su privatumu susijusių nustatymų stengiamasi padaryti matomesniais ir lengviau pasiekiamais. Galbūt greitu metu nebereikės ieškoti svarbių nustatymų giliai aplikacijos viduje – laikas parodys.