Pirmasis pažeidžiamumą nurodė „Twitter“ vartotojas Jonas L. Jis pažymėjo, kad tai įvyksta „atidarius specialų pavadinimą bet kuriame aplanke“.

CERT/CC pažeidžiamumo analitikas Willas Dormannas vėliau patikrino klaidą ir pridūrė, kad ji pasireiškia atidarius aplanko ar failo nuorodą, įskaitant ISO, VHD ar VHDX, Zip failo išarchyvavimą, HTML failo atidarymą be MoTW, ir kt.

Tai gali būti ypač nemalonu, jei kodas yra įterptas į teisėtos programos nuorodą.

Klaida automatiškai sugadins NTFS MFT (pagrindinio failo lentelę). Kartais „Windows“ iškart parodys pranešimą, kad iš naujo paleistumėte kompiuterį, kad jis galėtų atlikti standžiojo disko taisymą. Tačiau Dormannas sako, kad taip būna ne visada, kartais vartotojams teks atlikti rankinį taisymą.

Microsoft“ žino apie problemą ir pranešė jau taisantys ją. Kartu gamintojas ragina vartotojus būti atsargiems ir laikytis tinkamos kibernetinės higienos.

„Mes žinome šią problemą ir pateiksime atnaujinimą būsimame leidime. Šios technikos naudojimas remiasi socialine inžinerija ir kaip visada raginame savo klientus praktikuoti gerus įpročius internete, įskaitant atsargumą atidarant nežinomus failus arba priimant juos.“

Dormannas išlieka pesimistiškai nusiteikęs dėl pataisos, kurią pateikė „Microsoft“, teigdamas, kad prieš dvejus metus jis pranešė apie panašią NTFS klaidą, kuri vis dar nėra ištaisyta. Jis sakė, kad kol kas neatskleis specialaus bylos pavadinimo. Jis nori suteikti „Microsoft“ galimybę pirmiausia išspręsti problemą.